Nieuws

BSAC naar achtste finale bekertoernooi ten koste van BFC

Door BSAC - De vrouwen van BSAC uit Maasbree hebben verrassend de achtste finale van het nationale bekertoernooi bereikt door het hoger geplaatste Southernhill/BFC in een ware handbalthriller met 20-19 te verslaan.

Drie kwartier lang wees niets er op dat de door blessures gehavende thuisploeg tot zo’n stunt in staat zou zijn. Zonder overtuigend te spelen leek het favoriete BFC zich al vroeg in de wedstrijd te verzekeren van een plek bij de laatste zestien. De nummer twee van de eerste divisie leidde halverwege met 5-11 en nam na de pauze nog verder afstand van de middenmoter uit de tweede divisie, die geen schim was van de ploeg die afgelopen zondag in de competitie nog met veel machtsvertoon de derby tegen Bevo Hc won.

                    

              De BSAC-verdediging gaf in het laatste kwartier geen krimp, foto Miriam Hüskens

Het verschil liep zelfs op tot negen doelpunten: 6-15. Maar BSAC krabbelde overeind en begon aan een onwaarschijnlijke inhaalrace. De achterstand werd omgebogen in een kleine voorsprong (19-17), waarna een dubbele tijdstraf aan Maasbreese kant de bezoeksters uit Beek de kans bood langszij te komen. BSAC wankelde even maar hield stand, nam opnieuw de leiding en gaf de zege in de hectische slotminuut niet meer uit handen.

De volgende bekerronde wordt gespeeld in de week van 10 tot 14 februari. De kans is groot dat de cupfighter uit Maasbree dan aan een ploeg uit de eredivisie wordt gekoppeld.

cover Kelly van Osch

foto archief HSP

Deel dit bericht