Nieuws

Buchholz en Ketsch zien af van promotie naar Eerste Bundesliga

Financiële risico’s te groot

Door Frits Feuler – De competitie in de tweede Bundesliga bij de vrouwen is tot bijna 20 van de 30 duels gevorderd. Nu al staat vast dat, als de huidige nummers een en twee, HL Buchholz 08-Rosengarten (18-34) en Kurpfalz Bären Ketsch (18-25) aan het einde van de rit ook nog op die twee bovenste plekken staan, er geen van beide ploegen zal promoveren naar de hoogste Duitse handballiga. Dat hebben de besturen van beide clubs al in een vroeg stadium bekend gemaakt.

“De verantwoordelijken van Buchholz-Rosengarten waar keepster Mandy Hoogenboom onder contract staat, hebben een afweging gemaakt van alle risico’s bij het spelen in de Bundesliga, gelet op de regionale sponsormogelijkheden en de kwaliteit van individuele speelsters. Uiteindelijk komen we tot de slotsom om de sportieve uitdaging niet aan te nemen,” meldt het persbericht.

In het bericht wordt iedereen nu al bedankt voor zijn of haar inspanningen. De club hoopt dat er komend seizoen weer op iedereen in de tweede Bundesliga gerekend kan worden om zo optimaal sportieve prestaties te bereiken.

“Wij zijn geen gokkers,” klinkt het in de berichten bij Ketsch. “Ook wij wijzen een promotie af,” meldt de ploeg van trainster Kate Schneider op haar website. Gesprekken met de technisch verantwoordelijken Thomas Löbich en Dr. Robert Becker lagen aan deze beslissing ten grondslag. “Een promotie ten koste van alles zien we niet zitten,” aldus Becker. “Dat zou ons werk van de laatste drie jaar in een klap te niet doen! We hebben nog twee damesploegen, hebben een bloeiende jeugdafdeling en in alle opzichten een stevig fundament binnen de club.”

Natuurlijk begrijpt het tweetal dat fans nu geen toppers van Thüringer, Metzingen of Bietigheim te zien krijgen. “Maar dat moeten we dan maar voor lief nemen. We willen ook geen arme puntenleverancier worden voor de topclubs.”

Maar mocht er nu toch plots een stevige hoofdsponsor opduiken? “Tja, dan gaan onze andere plannen de kast in en wordt er meteen een internationaal sterk handbalensemble de vloer op gestuurd,” klinkt het lachend. “Zover komt het niet,” besluit Becker. 

Deel dit bericht