Nieuws

Bucuresti haalt goudhaantje binnen: Tess Wester stapt over

Van de Redactie - CSM Bucuresti lijkt met de aanstaande komst van Oranje-keepster Tess Wester (27) een behoorlijke slag te hebben geslagen. Lang was niet duidelijk waar de Nederlandse sluitpost haar loopbaan zou voortzetten. Wester zou voor twee seizoenen bij de club gaan tekenen waar ook Martine Smeets onder contract staat. Maar of de overgang ook daadwerkelijk doorgang vindt, is nog de vraag, getekend heeft ze nog niet. Dat meldt Tess Wester als antwoord op het bericht in de Roemeense pers.

De selectie van CSM ondergaat vanaf volgend seizoen een radicale verandering. De laatste klinkende zet die de club uit de Roemeense hoofdstad nu aankonidgt is die van doelman Tess Wester, tot het einde van het seizoen nog onder contract bij Odense. Bij Oranje was ze een belangrijke pion in het behalen van de wereldtitel in 2019.

Tess Wester zou de vijfde transfer zijn die CSM Bucuresti voor het komende seizoen heeft aangekondigd. De ploeg heeft al een akkoord bereikt met drie Noorse spelers: keepster Marie Davidsen (Thuringer HC), rechter flankspeelster Malin Lersen Aune en linker opbouw Emilia Hegh Arntzen. Die laatste twee komen over van Vipers Kristiansand. Ook de Montenegrijnse spelverdeelster Ema Ramusovic (Buducnost Podgorica) voegt zich bij de ploeg. In dit verband wordt ook de komst van de Franse keepster Darleux nog gemeld die Brest Bretagne zou verlaten.

In elk geval: vanaf het seizoen 2021/2022 zal CSM Bucuresti niet langer vertrouwen op keepster Grubisic, Pintea, Cvijic en de internationals Chiper en Perianu. De club slaagde er wel in om het contract van de Spaanse Carmen Dolores Martin Berenguer, winnaar van de EHF Champions League in 2016 met Bucuresti, te verlengen.

Komend weekeinde is CSM Bucuresti actief in de achtste finales van de Champions League waarin het in een tweeluik met de landgenotes van Valcea strijdt voor een plek in de kwartfinale. Odense is gekoppeld aan het Noorse Kristiansand.

Deel dit bericht