Nieuws

BVB Dortmund Europees tegen titelhouder Craiova

BVB Dortmund Europees tegen titelhouder Craiova

Negen speelsters en een trainer in derde kwalificatieronde EHF Cup

Door Frits Feuler- Vorig seizoen begon SCM Craiova hun EHF Cup-campagne in ronde 3. De ploeg ging helemaal door tot de finale om daar de trofee op te halen. Dit jaar stapt de Roemeense ploeg opnieuw in de derde ronde in in het toernooi en mag het nu in twee duels gaan opnemen tegen de ploeg van coach Gino Smits, BVB Dortmund waar ook Yara Ten Holte, Rinka Duijndam en Harma van Kreij onder contract staan. De Roemeensen zijn gewaarschuwd, want in de vorige ronde schakelde Dortmund hun landgenoten HC Zalau uit. “We kennen de sterkte van Zalau,” zegt Craivoa-trainer Bogdan Burcea. “Ik denk niet dat het spelen van de tweede wedstrijd thuis tegen BVB ons enig voordeel zal geven.”

24 clubs uit 12 landen starten in de derde ronde. De vier Deense ploegen beginnen dit weekeinde allemaal met een thuisduel. Viborg HK start tegen het Servische ZORK Jagodina. Herning-Ikast Handbold neemt het op tegen SCM Ramnicu Valcea uit Roemenië.

Bij de twee overige ploegen – Team Esbjerg en Nykobing – spelen Estavana Polman en Housheer ook voor een plek in de groepsfase. Esbjerg zal dan moeten afrekeken met het Franse Paris 92, Housheer c.s. moet in twee duels langs het Zweedse Höörs zien te geraken.

Rusland is nog met drie teams vertegenwoordigd waaronder de voormalige kampioenen Zvezda Zvenigorod en Lada Togliatti. Net als de Deense clubs, beginnen alle Russische teams in ronde 3 met thuiswedstrijd.

Tamara Haggerty, Europees actief met Metzingen

Lada werd vorig seizoen door velen gezien als favoriet, maar ze waren in de kwartfinale de mindere van de uiteindelijke kampioen Craiova. Nu willen ze een beter resultaat, maar hun directe doel is om de groepsfase te bereiken ten koste van de Hongaarse Siófok KC.

"We hadden geen geluk met de loting, want Siófok is waarschijnlijk de sterkste rivaal die we konden krijgen. Het is niet de beste loting voor ons om eerst thuis te spelen, maar hopelijk zijn we nog steeds de favorieten," zegt Lada-aanvoerster Daria Dmitrieva.

Zaterdag komt ook Zvezda SC tegen het Roemeense Magura Cisnadie uit Roemenië in actie. Een dag later speelt de derde Russische deelnemer, Kuban, Mecalia tegen het Spaanse Atletico Guardes.

Het Duitse Metzingen, met Delaila Amega, Jesse van de Polder, Tamara Hagerty en Kelly Vollebregt, reist naar het Tsjechische Banik Most voor het eerste van twee duels. 

 Zaterdag 10 november:

13.00 uur Esbjerg - Paris 92

16.00 uur Viborg - ZORK Jagodina

Zondag 11 november:

13.30 uur BVB Dortmund - Craiova

16.00 uur Nykobing - Höörs

18.00 uur Banik Most - TuS Metzingen

Alle wedstrijden zijn live te volgen via  http://ehfTV.com

Deel dit bericht