Nieuws

Celine Michielsen brengt ‘Schwung’ bij Quintus

AD SPORT / Peter Lotman - Celine Michielsen maakte furore in de Bundesliga. Zij stond op het lijstje van veel topclubs, maar koos voor Quintus. Tegen V&L Geleen toonde de tophandbalster haar klasse. Michielsen won met haar teamgenoten de topper met 32-20.

   HEULSE PLOEG OVERROMPELT V&L EN LAAT ZIEN DAT HET OM DE PRIJZEN WIL SPELEN

Het was zo’n transfer waarvan iedereen opkeek. Celine Michielsen vanuit de Duitse Bundesliga naar het Westlandse Quintus. Trainer/coach René Zwinkels kon zijn geluk niet op met zo’n ervaren klasse-speelster. Inmiddels is duidelijk geworden, dat de Heulse eredivisieclub veel plezier gaat beleven aan Michielsen.

De 26-jarige cirkelloopster vindt, dat ze de juiste beslissing heeft genomen. “We hebben vanaf begin augustus getraind bij Quintus. Dus we hebben een degelijke voorbereiding achter de rug. Ik heb het naar mijn zin. Het is een stel leuke meiden. Ik ben super goed ontvangen door iedereen. De sfeer is optimaal en ik voel me hier helemaal thuis.”

Coach René Zwinkels wreef zich in de handen met zo’n aanwinst: “Een topspeelster als Celine wil je er uiteraard graag bij hebben. Ze kan met haar ervaring de andere, vooral jongere, speelsters veel waardevolle tips geven. Bovendien is Celine een prettige persoonlijkheid met wie ik goed kan overleggen. Ook tegen V&L was ze aanvallend en verdedigend van grote waarde. Dan zie je direct hoeveel kracht en spelinzicht ze heeft opgedaan in Duitsland.”

Conditie op peil

Tijdens de gedwongen rustperiode vanwege Covid-19 heeft Michielsen haar conditie op peil gehouden door individueel veel te trainen. “Ik heb vooral veel hardgelopen en krachttraining gedaan. Op die manier wilde ik er toch voor zorgen conditioneel fit te blijven. Het is niet de leukste manier, maar het was wel effectief.”

Ook privé heeft de handbalster de zaken na de overstap inmiddels prima voor elkaar. Woonruimte en het vinden van een baan stonden na de terugkeer uit Duitsland hoog op haar prioriteitenlijstje.

Michielsen tevreden: “Dat is allemaal mooi gelukt. Thuis gaat alles goed. Sinds 1 juli wonen Kevin en ik samen en dat is voor ons allebei natuurlijk geweldig”, aldus Michielsen die een relatie heeft met Hellasspeler Kevin Hendriks. “Ook is het gelukt een baan te vinden. Ik ben begonnen op de Duitse internationale school in Den Haag als gymdocent”, vertelt Michielsen die door haar langjarig verblijf in Duitsland de taal volledig beheerst. Ook in Blomberg, waar zij onder contract stond bij HSG Blomberg Lippe, gaf zij al gymnastiekles op een middelbare school.

Naast haar dagelijkse werk en het uitkomen voor de hoofdmacht van Quintus traint Celine Michielsen ook de A-jeugd van de Heulse vereniging. In de nieuwe, professionele, opzet van de jeugdopleiding bij Quintus is zij één van de sleutelfiguren als jeugdtrainster. Met haar internationale loopbaan en destijds deelname aan Jong Oranje beschikt zij over een schat aan praktische handbalkennis.

Ervaring overbrengen

Michielsen enthousiast: “Het is een leuke groep talenten. Ik hoop dat ik ze wat van mijn ervaringen uit het buitenland kan meegeven”, zegt zij (te) bescheiden. Dat zal ongetwijfeld lukken, want met haar Duitse carrière bij Trier, Metzingen en Blomberg-Lippe is er ruim voldoende oefenstof om die aan de jeugd over te brengen.

Celine Michielsen is niet het type dat met veel bluf even gaat voorspellen hoe het Quintus in de competitie zal vergaan. Voorzichtig blikt zij vooruit: “We hebben vandaag tegen V&L laten zien, dat wij een team hebben waarmee we een heel goed seizoen kunnen neerzetten. Niet alles ging goed, maar dat komt nog wel. De afstemming tussen de opbouwsters en mij als cirkelloopster kan bijvoorbeeld nog beter. Maar we hebben aangetoond, dat er volop kwaliteit zit in dit team en dat we kunnen meedoen om de prijzen.”

cover Celine Michielsen, in het shirt van Blomberg, is positief over haar overgang naar Quintus

foto archief HSP / Blomberg-Lippe

Deel dit bericht