Nieuws

Cesson-Rennes en Yerime Sylla na vier jaar uit elkaar

De Franse Club Handball Cesson Rennes Métropole en de technische staf, Yerime Sylla en Ragnar Oskarsson, hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking te beëindigen. "Met deze korte verklaring maakte Cesson-Rennes dit afgelopen weekeinde bekend dat de periode Yérime Sylla eindigt."

De 49-jarige coach Yérime Sylla, die een vast contract had bij de club, heeft een moeilijk seizoen achter de rug met de Bretonse club waarbij hij tegen het einde van het seizoen nog extra ondersteuning kreeg. Twee overwinningen boekte men in de tweede seizoenshelft (13 wedstrijden) tegen Ivry en Trembey en France. Het nipte 29-29 gelijkspel tegen het gedegradeerde Saran, drie wedstrijden voor het einde, bleek de reddingsboei te zijn geweest. Bij een nederlaag waren de rollen immers omgedraaid en was Cesson gedegradeerd.

Yérime Sylla, die in het verleden actief was als rechterhoekspeler bij Dunkerque, was ook tot afgelopen januari bondscoach van de Belgische Nationale ploeg maar wist zich na de 33-30 nederlaag in Sittard tegen Nederland niet met België te plaatsen voor de play-offs voor het WK in Denemarken en Duitsland. Hij nam meteen na de wedstrijd zijn ontslag en liet toen ook al doorschemeren dat hij nog een belangrijke maar zware klus had te klaren als club-coach met Cesson-Rennes.

In zijn periode als coach van 2014 tot 2018 was hij verantwoordelijk voor het aantrekken van de vier Belgische internationals Jeff Lettens - hij speelt vanaf volgend jaar (2019-2020) bij verliezend finalist van de Champions League HBC Nantes - en Arber Qerimi, Thomas Bolaers en Simon Ooms.

Deel dit bericht