Nieuws

Charris Rozemalen twee jaar naar Frankrijk

Van de Redactie– Oranje-international Charris Rozemalen (27) verlaat aan het einde van dit seizoen het duitse Bietigheim en stapt over naar de huidige ploeg van Jessy Kramer en Jasmina Jankovic, Toulon St-Cyr Var Handball in de hoogste liga. Ze tekende voor twee jaar. Dat maakte Rozemalen op Instagram bekend. Momenteel vecht Toulon op plek 9 nog in de competitie om uit de degradatiegroep te blijven. De bevrijdende achtste plek (Paris 92) ligt twee punten verder.

De uit Breukelen afkomstige opbouwspeelster kwam eerder uit voor UDSV, Fortissimo, SEW, Alcobendas, VOC, Vipers Kristiansand en opnieuw VOC alvorens in 2017 richting Duitsland te gaan. Met Oranje behaalde Rozemalen driemaal brons: bij het WK in Duitsland (2017) en het EK 2018 in Frankrijk. Met Oranje U17 werd ze in 2007 derde op het EK in Slowakije. Met VOC won ze twee prijzen: in 2016 de beker, in 2017 de landstitel.  

Jasmina Jankovic zal ze komend seizoen niet bij Toulon aantreffen. De doelvrouwe van Oranje besloot de Franse ploeg na één jaar te verlaten en naar Frisch Auf! Göppingen in de Duitse Bundesliga over te stappen.

Deel dit bericht