Handbalshop
Christina Neagu, Roemeense topschutter aller tijden op EK

Christina Neagu, Roemeense topschutter aller tijden op EK

04 december 2018, 21:28 uur

Van de Redactie- Cristina Neagu's vijfde doelpunt van de wedstrijd van Roemenië tegen Duitsland was misschien niet haar meest memorabele - behalve één cruciale reden. Het was het 206e doelpunt in haar Europese kampioenschapsloopbaan, waardoor het record werd verbroken dat voorheen was voorbehouden aan de Hongaar Agnes Farkas, die tussen 1994 en 2002 niet minder dan 205 (1)  goals scoorde op vier toernooien.

Neagu scoorde niet meer doelpunten in de voorronde tegen Duitsland, maar Roemenië won 29:24. De overwinning leverde hen plek in de hoofdronde op. Na het laatste fluitsignaal gingen de Roemeense speelsters volledig uit hun dak, met veel gejuich en dansjes op de voer.

Neagu had 35 wedstrijden nodig om die mijlpaal te bereiken, gemiddeld 5,9 goals per wedstrijd in de zes edities van de EHF EURO waar ze aan heeft deelgenomen.

"Natuurlijk ben ik trots op het bereiken van deze mijlpaal, maar tijdens de wedstrijd heb ik er niet over nagedacht, ik ging gewoon voor de overwinning", zei een grijnzende Neagu na de overwinning van Roemenië op Duitsland.

Christina Neagu, Roemeens topscorer aller tijden op EK                      foto EHF

"Het belangrijkste is om goed te spelen als een team en we zullen later nadenken over medailles. Nu willen we in de laatste wedstrijd tegen Noorwegen winnen," voegde de nieuwe topschutter aller tijden bij de EHF EURO toe.

In 2010 was de Roemeense al EK-topscorer, nu staat de teller in Frankrijk op 13 treffers in twee duels. Zeven minder nog altijd dan de haar ploeggenote Eliza Buceschi

Laatste update: 04 december 2018, 21:35 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct