Nieuws

CL: Thüringer overklast Bietigheim

Thüringer HC behaalde zondagmiddag in de hoofdronde van de Champions League een soevereine  overwinning in de uitwedstrijd tegen SG BBM Bietigheim. In het duel tussen de Bundesliga rivalen zegevierde  het team van trainer-coach Herbert Müller met duidelijke cijfers 34-21 (17-13). Met tien doelpunten was de Tsjechische topscorer van de Champions League Iveta Luzumova de meest succesvolle doelpuntenmaakster. 

Opvallend was dat beide ploegen maar negen speelsters en twee keepsters  op het wedstrijdformulier stonden. Bij Bietigheim ontbrak naast de zwangere Maura Visser  en de met een gebroken neus afwezige Amgala Malestein, de laatste weken de sterk spelende Charris Rozenmalen ook op appèl zondagmiddag. Zij moet maandag geopereerd worden.

Thüringer kende een droomstart en nam met 0-5 de leiding na zes minuten. Dit verschil bleef aanvankelijk op het bord maar groeide vanaf 5-10 naar een voorsprong van zeven doelpunten: 6-13. Na een aanvankelijke zwakke periode  knokte Bietigheim zich langzaam weer er aan. De thuisploeg maakte gebruik van de gemiste kansen van Thüringer en kwam kort voor de pauze terug naar 13-17.

Kort na het begin van de tweede helft kwam Bietigheim weer terug tot op twee doelpunten (16-18), maar meer liet Thüringer niet toe. Vervolgens maakte  de koploper in de Bundesliga indruk met een sterke dekking alsook sterk aanvalsspel. Halverwege de tweede heft was het verschil al weer opgelopen naar zeven doelpunten. De doelpuntenhonger van Thüringer Hc was nog lang niet gestild. Bij 19-31 kon de thuisploeg  door Cecile Woller nog  eens scoren.  Martine  Smeets scoorde één maal.

Voor de Thüringer-vrouwen was de 34-21 overwinning het tweede succes in de hoofdronde van de Champions League. Met vier punten blijft Thüringer op de voorlaatste plaats staan maar met een ruime zege volgende week op Buducnost heeft men nog uitzicht op de kwartfinale. Bietighein blijft laatste.

In dezelfde poule won FTC Hungaria, de ploeg van Laura van der Heijden, die twee keer scoorde, en Danick Snelder met 23-24 (12-12) bij Buducnost. De Hongaarse ploeg heeft zich al geplaatst voor de kwartfinale.

Metz Handbal met Ailly Luciano won afgelopen weekend thuis met 24-22 (10-10) van de verliezend finalist van de Champions League, het Macedonische HC Vardar. Luciano kwam in deze wedstrijd niet tot scoren.

Stand groep 2:  1) HC Vardar 8-14,  2) Metz 8-12,  3) FTC Hungaria 8-10,  4) Buducnost 8-6,  5) Thüringer Hc  8-4,  6) Bietigheim 8-2

In groep 1 speelde FC Midtjylland  en RK Krim Mercator  met 24 -24  (12-13) gelijk waarmee beide ploegen  nog kans hebben op de kwartfinale, omdat Rostov-Don de Deense kampioen NFH - Nykøbing Falster Håndboldklub  met een 32 -22  (14-13) nederlaag naar huis stuurde.

Maandagavond staat in deze poule nog de thriller tussen Györi KC, met Nycke Groot en Yvette Broch en CSM Bucuresti, met bondscoach Hele Thomsen, nog op het programma. Inzet in deze wedstrijd is de koppositie in groep 1.

Stand Groep 1 1) Bucuresti  7-11,  2) Rostov-Don 8-11,  3) Györi 7-10,  4) Nykøbing Falster 8-5,  5) RK Krim 8-5,  6) FC Midtjylland  5-4 

Deel dit bericht