Nieuws

Clara Verschuuren kiest voor een doel bij Noisy-Gagny

Van de Redactie - Ter gelegenheid van de eerste competitiewedstrijd van  Louves in de liga N1 F ging de perschef van de club in gesprek met Clara Verschuuren, de Belgische doelvrouwe die deze zomer het ter ziele gegane Dalfsen verliet voor de club uit de Franse tweede liga.

Afgelopen zaterdag begon Verschuuren met haar nieuwe ploeg aan het nieuwe seizoen met een 25-26 uitzege bij Chevigny. Morgen het eerste thuisduel tegen Yutz Handball.

Carla, een groentje binnen de club, zo begint de verslaggever.

Kun je jezelf in een paar woorden voorstellen?

“Ik ben Clara Verschuuren, Belgische nationaliteit en 25 jaar oud. In 2017 ontving ik mijn master Biologie aan de Universiteit van Gent. Daarna werkte ik aan de Universiteit van Gent, waar ik wat onderzoek deed naar veroudering.”

                                          

Wat is je sportieve achtergrond?

“In 2000 begon ik met handbal bij Waasmunster in België, waar ik 18 jaar speelde. De club promoveerde naar de hoogste klasse in 2011, dus speelde ik 7 jaar in de hoogste Belgische divisie. Vorig seizoen kwam ik uit voor Dalfsen in de Nederlandse eredivisie. Maar dat was van korte duur, want in november onderging ik een knieoperatie (kruisband) en keerde ik terug naar België voor mijn revalidatie. En hier ben ik, na 9 maanden revalideren, dit seizoen bij Entente Noisy-Gagny terecht gekomen.”

Waarom heb je voor deze overeenkomst gekozen? Hoe werden de contacten gelegd?

“Mijn team in Nederland is gestopt (het bestaat niet meer). In mei bracht de coach van het Belgische nationale team mij in contact met Safwann. Hij was op zoek naar een keeper voor dit seizoen. Ik was op zoek naar een club met ambities, gemotiveerde spelers en specifieke training voor keepers. Ik zag een wedstrijd van Noisy en na een goed gesprek was ik ervan overtuigd dat ik wilde spelen voor dit Noisy-Gagny.”

Hoe was het herstel? Is integratie eenvoudig (buiten en in het veld)? Kende je meisjes al?

“Het herstel verliep goed, maar mijn lichaam moet zich nog aanpassen aan de intensiteit van de training. Ik blijf goed werken om zoveel mogelijk vooruitgang te boeken. Ik kende niemand, maar integratie is goed. Het moeilijkste is de Franse taal. Meestal begrijp ik wat me wordt verteld, maar het is moeilijk om onmiddellijk te antwoorden. En als ik iets niet begrijp, vertelt iemand het me langzaam. In het veld wordt iedereen aangemoedigd en het vergemakkelijkt de integratie. Buiten probeert iedereen me verschillende activiteiten voor te stellen, zoals een reis naar Parijs, samen eten of spelletjes doen.”

Wat zijn je sportieve doelen als je hier aankomt? Collectief en persoonlijk.

“Het collectieve doel is om terug te keren naar D2. Mijn persoonlijke ambitie is om automatismen in het doel te vinden en het plezier weer op de vloer terug te vinden. Na een lange revalidatie moet ik geduld hebben om mijn oude niveau te halen.”

Wat vond je van de eerste wedstrijd?

“Ik voelde me gelukkig om weer een officiële wedstrijd te spelen. Ik voel graag de adrenaline die alle indrukken probeert te stoppen. Ik wachtte ongeduldig op speelsters om me heen om samen voor een sportief resultaat te knokken.”

Tot slot?

“Aan alle fans ... als je me ontmoet, praat dan niet te snel!”

cover Clara Verschuuren in actie voor haar nieuwe ploeg

foto Noisy-Gagny

Deel dit bericht