Nieuws

Claudia Rompen heeft haar draai weer gevonden

Door Frits Feuler– In de zevende competitieronde in de Deense eerste divisie heeft keepster Claudia Rompen met haar ploeg Sonderjyske een duidelijke 30-15 (14-4) zege geboekt op nummer 7, Hadsten.

De uit het Limburgse Mechelen afkomstige doelvrouwe is, na een tijdje uit de running te zijn geweest vanwege een blessure, weer hersteld en heeft er weer duidelijk plezier in. “Het liep lekker. Het lukte mij om in de eerste helft 17 (!) minuten lang de 0 te houden. De samenwerking tussen mij en de dekking was onwijs goed! In de tweede helft heb ik zelfs nog gescoord met een lange worp, nadat Hadsten 7 tegen 6 speelde en het doel aan de overkant dus niet bezet was.”

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215092895208829&id=1024674862

Genieten doet ze nog altijd in het Deense. “Ik heb mijn draai weer gevonden. Ons doel blijft nog steeds de promotie naar de hoogste liga.“

De clubleiding zocht en vond onlangs versterking in de persoon van Szabina Mayer, cirkelspeelster. Mayer is Hongaars international geweest en heeft onder andere naam gemaakt met Györ. “We verwachten met haar erbij zeker mee te kunnen doen om de titel.” Mayer is 30 jaar, speelde tussen 2005 en 2011 voor Györ om vervolgens via Veszprem, Vaci, Alba Féhévar en vorig jaar het Franse Nantes nu dus bij de Deense ploeg te belanden. Voor de nationale Hongaarse ploeg speelde ze 50 interlands met 62 treffers.

Claudia Rompen, terug van even weg geweest

Een streven dat alleszins reëel is want met haar ploeg bezet ze na zeven duels en 10 punten de tweede plek achter koploper Horsens die drie punten meer op de teller heeft. Op 21 oktober speelde men thuis 21-21 gelijk tegen de huidige nummer 1.

De kampioen promoveert rechstreeks, de nummers 2 en 3 spelen na de 22 competitieduels nog om een extra promotieplek.

Komende zondag gaat Sonderjyske naar Ringsted, een ploeg die met vier punten in de onderste regionen vertoeft.

Deel dit bericht