Nieuws

Claudia Rompen vlak voor rentree

Claudia Rompen: "Nog een weekje geduld"

Door Frits Feuler - In de Deense eerste divisie speelde keepster Claudia Rompen met haar ploeg Sonderjyske een thuisduel tegen Fredericia. Rompen c.s. hadden uit twee duels drie punten vergaard, dus zou een thuiszege welkom zijn.

"We speelden als team een onwijs goede wedstrijd," aldus de Limburgse keepster vanuit Denemarken. "Zelf heb ik, vanwege een blessure, nog niet gespeeld. Ik zat op de bank en zou alleen spelen als het nodig was. Onze andere keepster deed het voortreffelijk dus er was geen reden om risico te nemen. Wellicht kan ik volgende week weer een aantal minuten maken." Op 13 oktober speelt ze met haar ploeg uit bij Bjerringbro.

Claudia Rompen

Na een 14-10 voorsrpong bij rust won Sonderjyske uiteindelijk met 34-21 en nam - voor twee dagen - de koppositie in. Achtervolgers Roskilde en Horsens komen pas dit weekeinde in actie.

Jeffrey Boomhouwer was voor zijn nieuwe ploeg Bergischer HC behoorlijk op schot in het met 25-27 gewonnen uitduel bij Wetzlar: de hoekspeler scoorde vijf keer. Door die zege klimt zijn ploeg naar de vierde plek in de Bundesliga met 12 punten uit acht duels.

Deel dit bericht