Mizuno 2017HandbalshopBENE-League FINAL4
CL-debuut Bietigheim met nederlaag tegen Buducnost

CL-debuut Bietigheim met nederlaag tegen Buducnost

08 oktober 2017, 23:53 uur

De vrouwenploeg van SSG Bietigheim debuteerde met een forse 24-33 nederlaag (rust 10-17) bij Buducnost (Montenegro) in de Champions League. Chariis Rozemalen, vorig jaar nog VOC, scoorde liefst vier keer. Angela Malenstein (2) en Martine Smeets (1) namen de overige "Oranje-treffers" voor hun rekening.

Györ, de titelverdediger, kende zaterdag thuis tegen het Deense Midtjylland weinig kopzorgen: 27-19. Halverwege waren de kaarten met 15-8 al duidelijk geschud. Nycke Groot en Yvette Broch scoorden ieder drie keer.

Ferencvaros, de ploeg van Danick Snelder en Laura van der Heijden, kwam bij verliezend CL-finalist Vardar Skopje in de eerste helft onder de wielen: 20-11. In het tweede bedrijf herstelden de gasten zich knap maar konden de inhaalrace niet met een puntje afsluiten: 34-31. Lekic (7), Cvijic (7) en Lacrabere (6) waren de topscoorders voor de Macedonische kampioen. Danick Snelder trof zes keer uit zes pogingen, Van der Heijden scoorde tweemaal. 

In Metz maakte de uit Meerssen afkomstige Ylya Belgareh haar debuut in de hoogste Europese klasse. Ze kwam echter niet binnen de lijnen. Xenia Smits en Luciano scoorden ieder één keer voor de Franse ploeg die ruim zegevierde: 30-22.

Laatste update: 09 oktober 2017, 12:55 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
CL-debuut Bietigheim met nederlaag tegen Buducnost