Nieuws

Coach Zwinkels (Quintus): ‘Goede lijn doortrekken tegen VOC’

AD SPORT / Peter Lotman - De topper in de eredivisie bij de vrouwen is zaterdag het duel tussen Quintus en VOC. De beide teams streden al vaak onderling om de hoofdprijzen. De Amsterdamse ploeg is regerend landskampioen en de Heulse formatie van coach René Zwinkels bekerhouder.

Aan het begin van de competitie was VOC de sterkste in de strijd om de Supercup. Ook de eerste wedstrijd van dit seizoen won VOC thuis met 26-21. De angst bestond toen vooraf, dat de Heulse ploeg zou worden weggespeeld, maar het tegendeel was het geval. Quintus bleef lang in het spoor, maar moest in de slotfase door technische fouten alsnog afhaken. Er is Zwinkels en zijn ‘meiden’ dus alles aan gelegen revanche te nemen voor deze nederlaag.

Zwinkels is met zijn team aan een prima seizoen bezig. De Westlandse oefenmeester moest noodgedwongen jeugdige talenten inpassen en dat proces verloopt succesvol. Steeds vaker worden de juiste combinatievormen gevonden. Zwinkels is er ook de man niet naar om te blijven praten over speelsters die er niet meer zijn.

Vertrouwen

“Mijn uitgangspunt is, dat we het moeten doen met de speelsters die we wél hebben. Het heeft geen zin te blijven zeuren over gestopte of geblesseerde speelsters. Degenen die nu binnen de lijnen staan, moeten het doen. Die geef ik vertrouwen en tot nu toe pakken ze dat goed op. Van belang zaterdag tegen VOC is, dat we de goede lijn doortrekken waarmee we bezig zijn. We bouwen aan een nieuwe, jonge ploeg en dat gaat naar tevredenheid.”

De goede prestaties van Quintus vorig seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Opnieuw zijn Zwinkels en zijn team genomineerd voor de Westlandse Sportprijs. Het veroveren van de nationale beker, het halen van de halve finale Europa Cup en de strijd om de landstitel liggen ten grondslag aan deze eervolle nominatie.

Voor de beker heeft Quintus met een uitwedstrijd bij de Noord-Hollandse titelkandidaat VZV minder gunstig geloot. Al reageerde Zwinkels daar opvallend zelfverzekerd op. Met een vileine lach: “Voor VZV is de loting zeker ongunstig.”

Het duel met VOC begint zaterdag in Kwintsheul om 20.15 uur.

cover foto Reza

Deel dit bericht