Nieuws

Coach Bietigheim Martin Albertsen ook coach van Zwitserse dames

De 43-jarige Deen Martin Fruelund Albertsen is vanaf 1 februari 2018 ook de nieuwe coach van het Zwitserse nationale damesteam. Hij is daarmee de volgende coach die een dubbelfunctie gaat beheren, naast zijn trainersfunctie bij de Duitse kampioen SG BBM Bietigheim nu dus ook een nationale ploeg onder zijn hoede gaat nemen.

In Zwitserland volgt hij daarmee zijn landgenoot Jesper Holmris op die het afgelopen najaar, na vier jaar de Zwitserse handbalfederatie (SHV) te hebben gediend richting China vertrok. Albertsen tekende een contract voor anderhalf jaar, tot het einde van het seizoen 2018/19.

De managers van de Zwitserse bond zijn met het contracteren van Albertsen erin geslaagd om een ​​internationale topcoach aan te trekken. Hij brengt  een indrukwekkende schat aan internationale ervaring mee uit het clubhandbal. Vorig jaar leidde hij SG BBM Bietigheim, na een drie-jarige opbouwperiode, naar de Duitse titel en de finale van de EHF Cup. Daarnaast is hij dit seizoen met de Zuid-Duitse ploeg doorgedrongen tot de hoofdronde van de Champions League. Bij  Bietigheim verlengde hij vorige week al zijn contract tot het einde van het seizoen 2018/19.

Daarvoor was Albertsen al succesvol met de Deens teams Viborg en Randers en het Duitse Leipzig. Met Viborg won hij in 2004 de EHF Cup. Ook leidde hij het Deense topteam meerdere malen naar de Champions League. In totaal gaf hij aan drie teams leiding die in Champions League speelden.

In Zwitserland zal Albertsen zijn enorme ervaring moeten gebruiken om nieuwe impulsen te geven aan het vrouwenhandbal en om de nationale ploeg verder te ontwikkelen.  

Deel dit bericht