Nieuws

Coach Rob Vis wil kampioen worden met gedegradeerd Quintus

Clubman trekt de kar

AD SPORT / Peter Lotman- De handballers van Quintus hebben zonder verdriet afscheid genomen van de BENE-League. Drie seizoenen was de Heulse formatie actief in de grensoverschrijdende competitie. Volgend seizoen richten zij de pijlen op de eredivisie met een aantal boeiende, regionale derby’s.

De spelers kijken met plezier terug op de BENE-League ondanks het grote aantal verliespartijen. De tendens overheerst, dat het mooi is geweest en dat het ook wel weer motiverend is om regelmatig wedstrijden te winnen. Coach Rob Vis: “Degraderen is natuurlijk nooit leuk, want je wilt altijd voor jezelf en de club optimaal presteren. Maar we moeten realistisch zijn. Vanaf het begin waren wij kandidaat nummer één om weer terug te keren naar de eredivisie. Quintus is geen professionele club waar wordt betaald. Dan ben je beperkt in het aantrekken van topspelers. Al zijn de faciliteiten bij ons uitstekend. Wij hebben het vooral met onze eigen jongens gedaan. We zetten nu één stap terug om in de toekomst twee stappen vooruit te kunnen maken.”

Vis nam halverwege het seizoen het stokje over van het technisch duo Curescu/Klepke. Dat pakte goed uit, al lukte het niet van die laatste plaats af te komen. Toch was het zichtbaar, dat de spelers het plezier terugkregen en er weer in gingen geloven. Vis (28): “Dat is ook mijn enige uitgangspunt geweest. Zorg dat je er lol in hebt en dan komen die prestaties vanzelf wel. Gelet op mijn leeftijd vond ik het een eer om als clubman het vlaggenschip van Quintus te mogen coachen.”

Motivatie

Alle partijen zijn dermate tevreden, dat Vis ook komend seizoen de technische leiding in handen krijgt. Samen met Jack van Lier, coach van het Opleidingsteam, gaat het tweetal proberen Quintus via de eredivisie terug te brengen naar de BENE-League. “We gaan er met frisse moed en veel zin aan beginnen. Het verschil tussen BENE-League en eredivisie is groot en de mannen gaan dus weer eens ervaren wat winnen is. Dat blijft toch altijd leuker dan steeds maar verliezen. De motivatie wordt er beter van en ook het groepsgevoel.”

De Heulse club raakt de echte Westlandse basiskrachten Collin de Vette (Volendam) en Max de Maat (Aalsmeer) kwijt. Vis: “Een verlies, maar het biedt ook perspectief voor andere spelers. Quintus is een goede springplank gebleken om hogerop te gaan. Dat die gasten die keuze maken, is begrijpelijk en het is ze van harte gegund. We zijn druk bezig om onze selectie aan te vullen om opnieuw een sterke hoofdmacht en degelijk Opleidingsteam te kunnen samenstellen.”

Verwachtingen

De handballiefhebbers in de regio kijken al weer uit naar de derby’s die komend seizoen op de rol staan. Het Haagse WHC/Hercules promoveerde knap naar de eredivisie. Hellas was lang titelkandidaat, maar moest ondanks een sterk seizoen Houten voor laten gaan naar de BENE-League. Vis: “Wij hebben hoge verwachtingen en ik denk dat we minimaal in de top-3 moeten eindigen. Uiteindelijk doel is om kampioen te worden en weer het hoogst haalbare te bereiken. Belangrijk is, dat we er als collectief tegenaan gaan en dezelfde instelling tonen als de laatste weken. Dan gaan we een belangrijke rol spelen in de eredivisie.” 

Deel dit bericht