Nieuws

Collin de Vette: ‘Terugkeer bij Quintus voelt als thuiskomen’

AD SPORT / Peter Lotman - De vlag ging uit bij Quintus toen Collin de Vette besloot terug te keren naar zijn geliefde Kwintsheul. Een uitstapje van een jaar naar Volendam beviel minder goed dan verwacht en dus besloot de linkshandige schutter in te gaan op ‘de smeekbede’ van de Heulse club. We vroegen de verloren zoon of hij blij is weer terug te zijn.

                      ‘DE SAMENSTELLING VAN DE SELECTIE IS WEL COMPLEET VERANDERD’

Het is een open deur intrappen. De vraag is nog niet gesteld of hij reageert onmiddellijk. “Ik ben zeker blij, dat ik terug ben. Het is net of ik niet ben weg geweest. Veel zaken zijn bij Quintus ook nog precies hetzelfde. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld de gezelligheid, de mensen/vrijwilligers die er rondlopen en de manier waarop alles gaat bij de club. Het voelde als thuiskomen. Daarnaast is het heerlijk, dat mijn reistijd naar de sporthal erg kort is. Van mijn huis naar de hal is ongeveer twee minuten.” Gezelligheid is vaak het sleutelwoord bij de Heulse vereniging. Nieuwe spelers voelen zich er vrijwel altijd snel op hun gemak. Dus laat staan als je uit datzelfde nest afkomstig bent. Dan is aanpassen al helemaal geen issue meer.

Collin de Vette, foto Paul Vis sr.

Westlanders gestopt

De Vette (25 jaar) daarover: “Het is nog steeds heel gezellig bij Quintus, maar wél op een andere manier. De samenstelling van de selectie is compleet veranderd. Toen ik naar Volendam ging, zaten er nog veel echte Westlanders bij de selectie. Na afloop van het laatste seizoen zijn die echter vrijwel allemaal gestopt en op de voetbal bij Quintus gegaan. Hierdoor zijn er dit seizoen een hoop nieuwe jongens bijgekomen. Maar ondanks al die nieuwe gasten, heb ik het er weer erg naar mijn zin.”

Helemaal topfit is de linkshandige opbouwspeler nog niet. Hij heeft een deel van de trainingen moeten overslaan. “Ik kan helaas niet volop meetrainen. Ik heb nog steeds veel last van mijn schenen. Deze blessure heb ik vorig jaar opgelopen bij Volendam en is in de coronatijd onvoldoende hersteld. Op dit moment ben ik de belastbaarheid rustig aan het opbouwen. Ik kan nog maar twee keer in de week trainen in plaats van viermaal. Ook kan ik maar een deel van de oefenwedstrijden meedoen. Ik hoop, dat het in de loop van het seizoen steeds beter gaat en dat ik langer ingezet kan worden.”

Ook met zijn baan, een belangrijke voorwaarde voor hem om terug te keren, is het goed gekomen. Als afgestudeerd jurist gaat hij met ingang van 1 oktober aan de slag bij de Rabobank op het hoofdkantoor in Utrecht. “Ik ga daar de functie bekleden van Accountmanager Afbouw en Insolventie. Die baan sluit mooi aan op de studie Insolventierecht die ik heb gevolgd. Ik kijk er heel erg naar uit om dit werk te gaan doen.”

Sterk duo

De samenwerking met het nieuwe technisch duo Geert Hinskens/Jack van Lier bij Quintus verloopt volgens De Vette naar wens. “Dat gaat tot nu toe heel goed. Ze vullen elkaar goed aan en zijn een sterk duo. Ze brengen tactisch veel duidelijkheid en hebben de gave om het op een leuke manier over te brengen. Daarnaast zijn ze gelukkig niet altijd extreem serieus en is er dus ook ruimte voor een dolletje op zijn tijd.”

Ook over de aanwinsten van Quintus is Collin de Vette zeer te spreken. “De aanwinsten doen het tot nu toe prima. Iedere aanwinst is een versterking voor het team. Met die nieuwe jongens erbij hebben wij een sterke ploeg voor komend seizoen. Ik hoop dan ook, dat wij het kunstje van vorig jaar kunnen herhalen. Ik wil graag kampioen worden om op die manier promotie naar de BENE-League af te dwingen. Ik heb alleen nog geen idee hoe onze grootste concurrenten het gaan doen. Daar zijn ook goede teams bij die kanshebber zijn voor het kampioenschap. Gelet op de kwaliteiten in ons team heb ik er veel vertrouwen in dat ook wij de titel kunnen pakken.”

cover Collin de Vette, in Quintus-shirt actief tegen LIONS

foto Paul Vis sr.

Deel dit bericht