Nieuws

CSV speelt in 24 uur een wereldrecord en 14.000 euro bij elkaar

Dit weekend stond een team van 17 spelers van CSV Handbal voor een zware opgave: 24 uur aaneengesloten handballen voor het goede doel. Met hun actie haalden ze maar liefst 7.000 euro op voor hun club en - door een verdubbeling door Nh1816 - 14.000 euro voor Welzijn Castricum.

Wereldrecord

Alsof 24 uur handballen nog niet genoeg was, werd er ook nog een officieel wereldrecord neergezet door het team. 10 tennisballen in een groep van 10 spelers rond gooien in 16.17 seconden. Beelden zijn hieronder te zien. Met dank aan Notariskantoor Feikema en Smal Otte Advocaten die erbij waren om dit record officieel vast te leggen.

Gelegenheidsteams, jeugd en senioren

Vele teams waren aanwezig bij het grootse evenement in Sportcentrum De Bloemen, dat voor de gelegenheid de sporthal en krachtvoer voor het team ter beschikking stelde. Om 20:00 uur vrijdagavond begon het team met - nee niet vooropgezet - een gelijke stand: 24-24. Vele mooie wedstrijden volgden, een paar hoogtepunten: oud-Meervogels, dat in 1985 een wereldrecord van 40 uur handballen neerzette, oud-eredivisionisten van Kolping, en oud-CSV. En natuurlijk alle teams van CSV - van f-jes tot Dames Recreanten, ze waren er allemaal.

Uitputtingsslag

24 uur handballen gaat je niet in de koude kleren zitten. Het voedingsadvies van De Voedingstuin en krachtvoer van Technolyt, De Bloemen en Albert Heijn Castricum was meer dan welkom, net als de behandelingen van Fysiotherapie Rootjes. Het werd de spelers af en toe wazig voor de ogen, maar met de mooie opbrengst als doel werden alle wedstrijden fanatiek uitgespeeld en gewonnen.

Nh1816 en sponsoren

Nh1816 Verzekeringen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Een deel van de winst die het bedrijf maakt, geeft zij terug aan de samenleving. Ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum konden Nh1816 verzekerden een project indienen voor het goede doel en hun vereniging.  Naast Nh1816 bedankt de club natuurlijk al haar sponsoren en de bedrijven die een bijdrage leverden aan de totstandkoming van deze 24 uurs marathon.

Deel dit bericht