Handbalshop
Dag 2: Deense keepster Sandra Toft pareert strafworp in slotseconden

Dag 2: Deense keepster Sandra Toft pareert strafworp in slotseconden

01 december 2018, 10:50 uur

Van de Redactie – In de slotseconden van het duel tussen Denemarken en Zweden was de spanning te snijden. De Zweedse ploeg mocht bij 30-29 nog een strafworp nemen en had uiteraard uitzicht op een draw. Zestig minuten lang waren Denemarken en Zweden aan elkaar gewaagd. Gaven niks toe. Vijf seconden voor affluiten noteerde Trine Ostergaard Jensen 30-29 en leek de beslissing gevallen. Vanuit de snelle beginworp werd op het lege doel gegooid. Anne Mette Hansen pareerde de worp, stond echter een stukje in de cirkel. Dus moest er voor de Kroatische arbiters naar de video gekeken worden. Rood voor de Deense speelster, strafworp voor Zweden. Maar de pingel werd door Sandra Toft gepareerd. Winst voor Denemarken dus! 

Uitzinnig! De Deense keepster Sandra Toft na de gestopte strafworp         foto EHF        

Na de hervatting (16-15 voor Zweden) zette Mette Tranborg de Deensen voor het eerst op voorsprong. Zij werd uiteindelijk met zeven treffers topscoorster van haar ploeg. Bij de tegenstander was Nathalie Hagmann eveneens zeven keer succesvol.  

De laatste tien minuten waren ongemeen spannend, waarbij het voordeel van de score om en om ging. Het 29e Deense doelpunt - bij 29-27 - kwam van Anne Mette Hansen. Zweden antwoordde met een benutte strafworp van Nathalie Hagmann. Denemarken miste een strafworp, Mikaela Massing tekende aan de cirkel voor 29-29. Nog veertig seconden, Zweden zette de zevende veldspeelster in. Tot de laatste vijf seconden…..Nathalie Hagmann kon nu vanaf de streep de bal niet achter de Deense keepster prikken.

Bekijk hier de laatste seconden van het duel tussen Denemarken en Zweden:

https://www.facebook.com/ehfeuro/videos/2168941650091595/

Servië tegen Polen eindigde in deze groep in 33-26. In groep B – waar Frankrijk het openingsduel van Rusland met 23-26 verloor – won Montenegro het duel van Slovenië met 36-22.

Servië na winst op Polen                 foto EHF

Laatste update: 01 december 2018, 11:06 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct