Handbalshop
Dag 4:  Frankrijk weer in het juiste spoor na zege op Slovenië

Dag 4: Frankrijk weer in het juiste spoor na zege op Slovenië

03 december 2018, 12:34 uur

Van de Redactie– Na de zeperd in het openingsduel tegen Rusland (23-26 verlies) heeft Frankrijk door een zege op Slovenië in groep B de bittere nasmaak van die nederlaag uitgewist: 30-21 winst. Slovenië had het eerste duel gewonnen van Montenegro, dus waren de belangen voor beide teams groot. Immers, behaalde punten in de groepsfase tellen mee voor de hoofdronde.Rusland redde ternauwernood de meubelen tegen Montenegro (24-23) maar mag zich gaan opmaken voor de tussenronde. Slovenië lijkt in groep B de uiteindelijke nummer vier te worden.

Denemarken (poule A) is zeker van die hoofronde na de 28-21 winst op het nog puntloze Polen. Zweden maakte het verlies uit het openingsduel tegen Denemarken goed door een benauwde zege op Servië dat tot dan ook twee punten op de teller had. Polen lijkt in poule A het kind van de rekening te gaan worden als uiteindelijke nummer 4.

Opgelucht is de Deense ploeg over het uitblijven van een sanctie voor Anne Mette Hansen die in het eerste duel tegen Zweden een rode kaart kreeg. De strafcommissie van de EHF ziet geen aanleiding om verdere maatregelen te nemen naar aanleiding van haar onsportieve houding tijdens dat duel. Strafworp en rode kaart achtte de commssie voldoende.

Maandag staan de volgende duels op het programma:

groep C:

18.00 uur Kroatië - Hongarije;

21.00 uur Nederland - Spanje (te zien op Ziggo Sport maar niet via livestream)

Scheidsrechters bij dit duel zijn de Franse zusjes Charlotte en Julie Bonaventura.

Martine Smeets      foto Hans Khoe

groep D:

18.00 uur Duitsland - Roemenië

21.00 uur Tsjechië - Noorwegen

Alle duels in livestream op http://www.ehftv.com

Laatste update: 03 december 2018, 18:04 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct