Handbalshop
Dag 5: Duitsland valt zwaar terug tegen Roemenië

Dag 5: Duitsland valt zwaar terug tegen Roemenië

03 december 2018, 19:51 uur

Polen, Slovenië en Kroatië uitgeschakeld voor hoofdronde

Door Frits Feuler– Zat het de Duitse handbalvrouwen onder leiding van coach Henk Groener en keeperstrainster Debbie Klijn in de openingswedstrijd tegen regerend Europees kampioen Noorwegen bijzonder goed mee, ditmaal tegen Roemenië, onder leiding van Rostov-coach Ambros Martin, viel de ploeg behoorlijk door de mand: 24-29 verlies.

Duitsland stond al na vijf minuten in verloren positie (1-5) en kon dat verschil in het verdere verloop van de wedstrijd nauwelijks meer goed maken. Na de pauze (11-14) werd de ploeg op alle fronten voorbijgelopen: 15-23. De uitstekende 24-jarige Roemeense doelvrouwe Dedu voorkwam heel wat treffers en mocht zelfs vanuit de eigen cirkel de bal aan de overzijde in het lege doel mikken bij die 23e treffer.

In de slotminuten tekende zich een kort herstel af bij Duitsland (van 20-27 naar 23-27) maar een echte eindsprint zat er niet meer in: 24-28.

In de groep van Nederland won Hongarije met 24-18 van Kroatië dat met 0 punten uit twee duels is uitgeschakeld voor de hoofdronde. Hetzelfde lot is het puntloze Polen (groep A) en Slovenië (groep B) na twee verloren duels beschoren.

Later meer

Laatste update: 03 december 2018, 19:55 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct