Handbalshop
Dag 6: Rusland laat slotduel lopen...

Dag 6: Rusland laat slotduel lopen...

04 december 2018, 19:54 uur

Van de Redactie - Het is bijna niet voor te stellen: koploper Rusland in groep B heeft het derde en laatste groepsduel tegen het nog puntloze Slovenië verrassend verloren: 27-29. Coach Trefilov, een echte baas, zal woedend zijn...Voordeel: de Russische ploeg gaat met het maximale aantal van vier punten - zeges op Frankrijk en Montenegro - en een doelsaldo van slechts + 2 naar de hoofdronde.

Zweden had nog heel wat tegenstand van nummer vier in groep A, Polen dat nog geen winstpuntje had gepakt: 23-22, na een 10-5 voorsprong bij rust.Ook de Zweedse ploeg - doelsaldo + 1 - mag zich opmaken voor de volgende ronde.

Frankrijk had nogal wat moeite om Montenegro van de dubbele punten af te houden. Beide ploegen hadden hun duel tegen Slovenië gewonnen maar moesten alle twee de punten aan Rusland laten. Dus ging het in Nancy 'om de worst': hoeveel punten konden mee naar de hoofdronde?

Frankrijk kende de betere start (5-0) en had die marge bij rust naar acht getild: 16-8. Na de pauze had de ploeg van coach Olivier Krumbholz plots geen antwoord meer op het Montenegrijnse aanvalsspel: 20-17. Twaalf minuten geen Franse treffer! Maar op tijd kregen de Fancaises de geest en hielden, met kunst- en vliegwerk en een behoorlijke portie karakter, de belangrijke punten in de tas: 25-20.

In groep A werd Denemarken, na een 13-17 tussenstand halverwege, verrast door Servië: 25-30.

Wedstrijden in livestream op http://www.ehftv.com

Laatste update: 04 december 2018, 22:35 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct