Nieuws

Dalfsen bijt van zich af tegen Venlo

Merle Heppenhuis / De Stentor- De handbalsters van Dalfsen hebben zondagmiddag in de play-offs om het landskampioenschap een tik uitgedeeld aan Handbal Venlo. In Raalte won de ploeg riant met 36-23.

Het lukte Dalfsen, dat zesde werd in de reguliere competitie, het hele seizoen nog niet om te winnen van een ploeg uit de top vijf. Maar zondag viel alles na een week vol onrust vanwege het stoppen van de Stichting Tophandal Dalfsen op zijn plaats en won Dalfsen in de eerste kwartfinale van de play-offs met 36-23.

 

Vreugde bij Dalfsen na winst op Handbal Venlo      foto Hans Khoe

Dalfsen liep met name in de tweede helft, na een ruststand van 16-11, over de ploeg uit Venlo heen. De verdediging stond goed, ook na de rode kaart voor Dominique Koppe. Het team van Monique Tijsterman wist de slordigheden van de Limburgse ploeg goed af te straffen en kon uiteindelijk met dertien punten verschil winnen.

Volgend weekend is de return in Venlo. Dinsdag wacht Dalfsen de uitwedstrijd tegen landskampioen en bekerwinnaar VOC in Amsterdam in de kwartfinale van de beker.

Scores Dalfsen: Nele Antonissen 9, Quinty van der Horst 8, Roos van Leeuwen 5, Silvana Koppe 4, Nyala Krullaars 3, Jill Kooij 3, Tessa Hilbrands 2, Dominique Koppe, Lisa Oosterwijk.

In de andere kwartfinale ging V&L thuis meteen onderuit tegen het verrassend sterk spelende VZV. De ploeg maakte een apatische indruk, was niet echt goed bij de les en had zeker nog wat naweeën van het plots aangekondigde vertrek van trainer Richard Curfs aan het einde van dit seizoen.

Voor de Geleense ploeg lijkt daarmee een duel om plek vijf tegen regiogenoot Handbal Venlo dit seizoen het hoogst haalbare.

Beide ploegen treffen elkaar eerst deze week nog in de kwartfinale om de landelijke beker.

Deel dit bericht