Dalfsen naar finale.

Dalfsen naar finale.

15 april 2018, 15:52 uur

De handbalsters van Dalfsen hebben zich zondagmiddag in een niet hoogstaande wedstrijd kunnen plaatsten voor de finale om de landstitel. Nadat men vorige week in Geleen de eerste wedstrijd met 26-30 had gewonnen was de ploeg van Monique Tijsterman over zestig minuten opnieuw ook in de return van de halve finale, die gekenmerkt werd door veel fouten en gemiste kansen,  na een 11-13 ruststand met 30-27 te sterk.

In deze wedstrijd toonde Kelly Hoffmans nog maar eens aan waarom zij genomineerd is voor beste keepster van het seizoen 2017-2018. De vele stops die zij realiseerde werden allen door haar teamgenoten vaak niet omgezet in een doelpunt aan de andere kant. Dat is opnieuw het beeld van de wedstrijd. V&L was in de eerste helft de betere ploeg maar miste opnieuw veel kansen door slecht afspelen slechte schoten of technische fouten. De ploeg uit Geleen kon na drie missers de 3-1 achterstand uit de eerste drie minuten omzetten in een 5-6 voorspong na elf minuten.

Vervolgens waren de gasten de gehele eerste helft de bovenliggende partij. V&L Liep nog uit naar 6-8 maar het enige wat de ploeg uit Geleen niet voor elkaar kreeg was om de voorsprong uit te bouwen tegen een erg onzeker spelen Dalfsen , dat daardoor in de wedstrijd kon blijven en terug kon komen naar 9-9 en 10-10 waarna V&L weer opnieuw twee doelpunten kon uitlopen:11-13. Met nog drie en halve minuut op de klok wiste beide ploegen niet meer te scoren in de eerste helft

In de tweede helft kon Dalfsen opnieuw als beste uit de straatblokken komen en komt na drie minuten weer op een 14-13 voorspong. V&L haalt vervolgens het voordeel weer naar zich toe (14-15) maar een twee minuten tijdstraf en een gemiste zeven meter zorgde ervoor dat Dalfsen de voorspong weer kon overnemen en voor het eerst na de 3-1 weer op een twee punten voorsprong komt: 17-15.

Bij de Geleense ploeg gaat in deze fase nog al wat mis waardoor Dalfsen vleugels krijgt en weer even iets terugkrijgt van haat oude glans. De fouten van de tegenstander worden met makkelijke doelpunten afgestraft en de thuisploeg komt na 46 minuten uit op een 25-19 voorspong. Als V&L dan toch weer wat terugkomt valt ook Dalfsen weer terug in haar onzeker spel en is het V&L dat na vijftig minuten de aansluitingstreffer weer kan scoren: 26-25 en 27-26.

Opnieuw een tijdstraf aan de zijde van V&L maakte dat Dalfsen weer kon uitlopen naar 29-26. Daarmee was de wedstrijd gespeeld beide ploegen scoorde nog een maal en dat betekende dat Dalfsen met een 30-27 overwinning zich voor de achtste keer op rij zich heeft weten te plaatsten voor de finale om de landstitel volgende week in Amsterdam waar de eerste van de mogelijk drie finale wedstrijden wordt gespeeld.  

Laatste update: 15 april 2018, 16:02 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct