Handbalshop
Dalfsen ongenaakbaar in Supercup wedstrijd tegen Hellas.

Dalfsen ongenaakbaar in Supercup wedstrijd tegen Hellas.

22 september 2013, 00:00 uur

Wie gaat Dalfsen nog van de prijzen afhouden dit seizoen. Het is Hellas in ieder geval niet gelukt om Dalfsen af te troeven in de strijd om de Supercup. Net als in de eerste twee competitie wedstrijden tegen SEW en V&L kon ook Hellas geen partij geven aan de Dalfsen dat na een 24-10 ruststand met een 41-20 overwinning voor de derde keer op rij de Supercup wint. Voor de ploeg uit Overijssel is het de negende prijs op rij die men weet binnen te halen.

Afgelopen weekend kreeg Dalfsen nog flink om de oren in de tweede ronde van de Champions League. Vooral Viborg gaf de Nederlandse kampioen een lesje effectief handbal. Het heeft de ploeg van Peter Portengen echter niet geschaad. Kon Hellas in de bekerfinale een paar maanden geleden in ieder geval nog een helft mee spelen en met de ruststand van 13- 11 voor Dalfsen nog hopen op een overwinning. In de tweede helft maakte Dalfsen toen duidelijk dat er niks te halen viel: 35-19. Zondag middag was het vanaf minuut een duidelijk dat er voor de Haagde ploeg vanaf de eerste minuut niks te halen viel

Zoals we in de Nederlandse competitie gewend zijn vloog de landskampioen en bekerwinnaar er vanaf het begin meteen in. Inger Smit opende meteen de score en met nummer haar tweede en derde stond het na zes minuten al 6-1.

Hellas was alleen maar in staat af en toe wat tegen te prikken maar dat deed Dalfsen nauwelijks pijn. Halverwege de eerste helft was het al een gelopen race als Nijboer het verschil al naar elf doelpunten tilt: 15-4. Even is er een moment van concentratie verlies bij Dalfsen als Hellas van 18-5 kan terugkomen naar 19-9. maar dan pakt Dalfsen de draad weer op en loopt uit naar 24-9. Hellas bepaalt dan de ruststand op 24-10

Aan het begin van de tweede helft is Dalfsen minder scherp en dat noopt Peter Portengen zijn ploeg na 37 minuten bij een 29-15 stand bij zich te roepen. De daaropvolgende negen minuten dicteert Dalfsen weer de wedstrijd en loopt uit naar 34-15 (46’). Acht minuten voor tijd wordt het verschil twintig doelpunten als Roos van Leeuwen de 38-18 scoort. Uiteindelijk wint Dalfsen de Supercup wedstrijd met 41-20.  

Laatste update: 22 september 2013, 15:51 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct
Dalfsen ongenaakbaar in Supercup wedstrijd tegen Hellas.