Nieuws

Dalfsen speelster Ana Pavkovic vertrekt naar de Bundesliga

Ana Pavkovic, rechter hoekspeelster van Morrenhof Jansen Dalfsen, vertrekt aan het eind van dit seizoen naar de Duitse Bundesliga club Neckarsulmer Sport-Union. Pavkovic speelt sinds 2013 voor Dalfsen en won in die periode tweemaal het Landskampioenschap, driemaal de Nationale Beker en driemaal de Supercup. Ook dit seizoen speelt zij met haar ploeg mee voor de prijzen. Dalfsen strijdt nog om het Landskampioenschap en de Beker. Voor beide prijzen heeft Dalfsen inmiddels de halve finale bereikt.

Neckarsulmer Sport-Union is de huidige nummer 13 en voorlaatste in de Eerste Bundesliga. Bij deze club staan op dit moment geen andere Nederlandse speelsters onder contract. Naar verwachting zal de club ook het volgende seizoen op het hoogste Bundesliga niveau actief zijn.

“Wat mij betreft is Ana Pavkovic een mooi voorbeeld van een speelster die zich heel goed heeft voorbereid op een carrière in het buitenland. Ze is 21 jaar en heeft heel bewust eerst haar studie Fiscaal Recht afgerond. Ze heeft daarnaast 4 jaar lang hard naar dit moment toegewerkt en een grote bijdrage aan ons team geleverd. We zijn erg blij voor Ana en wensen haar een mooie toekomst als professional toe”,  vertelt bestuurslid Adri van Leeuwenover het aanstaande vertrek van Pavkovic  

Na Larissa Nusser en Yara ten Holte is Ana Pvokovic de derde speelsters van Dalfsen die haar vertrek naar het buitenland heeft aangekondigd. Fenne Rijks stopt vanwege een knieblessure met handballen.

Deel dit bericht