Nieuws

Dalfsen strandt op een treffer, vanavond beslissende duel

Van de Redactie - De handbalsters van Morrenhof Janssen/Dalfsen werken hun twee Europese duels - om financiële redenen - in de eerste kwalificatieronde van de EHF cup dit weekeinde af in het Noorse Frederikstad, de huidige nummer zes in de Noorse competitie. BK Het eerste duel - met Dalfsen als thuisspelende ploeg - ging voor 410 toeschouwers, nipt verloren: 27-28, na een 15-14 voorsprong bij rust. Een week eerder werd OTTO Work Force/VOC al in de dubbele confrontatie uitgeschakeld door twee nederlagen tegen het Slowaakse Iuventa Michalovce.

  Foto"Handbalstartpunt.nl

In een gelijk opgaand duel was het de fysiek van de Noorse ploeg tegen de snelheid van de Nederlandse opponent. Nele Antonissen, de Belgische in dienst van de ploeg van MoniqueTijsterman, kroonde zich tot opvallendste speelster. Het duel kende een zwakke Litouwse arbitrage.

Jill Kooij maakte kort voor het eindsignaal de laatste treffer voor haar ploeg die door dit minimale verlies toch nog uitzicht houdt op de volgende ronde. Frederikstad heeft zondagavond (18 uur) enoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde te bereiken.

Twee jaar geleden was de ploeg uit Overijssel voor het laatst in Europa actief. Een plekje bij de laatste 16 in de - toen nog -Winners' Cup was het laatste opmerkelijke wapenfeit. Daarna kon met zowel voor kwalificatie voor CL alsook EHF Cup niet afdwingen. 

De wedstrijd is via onderstaande link te volgen:

https://www.handballtv.com/?match=82984

Dalfsen en Fredriktstad hielden elkaar zestig minuten in evenwicht. In de laatste tien minuten van het duel konden de Noorsen via hun opbouwspeelster Ronning een kleine marge op het bord zetten die tot het einde toe stand hield.

Mocht Dalfsen de tweede kwalificatieronde bereiken, dan ontmoet het in oktober het Franse Besancon

Scores voor Dalfsen: Nele Antonissen 10,Nienek de Wild 4, Jill Kooij 4, Nikki Wilsterman 2, Silvana Koppe 2, Tessa Hilbrands, Kalia Klomp, Quinty van der Horst, Roos van Leeuwen ieder 1.

Deel dit bericht