Dalfsen stunt met bekerzege tegen VOC

Dalfsen stunt met bekerzege tegen VOC

13 maart 2019, 21:55 uur

De Stentor/ Merle Heppenhuis - De handbalsters van Dalfsen hebben dinsdagavond VOC uitgeschakeld in de beker. De huidige landskampioen en bekerhouder werd in Amsterdam met 27-33 opzij gezet. Een enorme verrassing, VOC had in ons land dit seizoen nog niet verloren.

Dit is voor Dalfsen de tweede overwinning op rij, nadat de ploeg van Monique Tijsterman zondag al afrekende met Handbal Venlo (36-23) in de eerste kwartfinale van de play-offs om het landskampioenschap. Dalfsen, dat zesde werd in de reguliere competitie, was het daarvoor nog niet gelukt om een team uit de top vijf te verslaan.

Dalfsen, dat erop gebrand is de eredivisieperiode van de Stichting Tophandbal Dalfsen goed af te sluiten, stond na een kwartier al op een 3-8 voorsprong. De ploeg kon die voorsprong voor rust al uitbouwen tot 12-20. Hoewel VOC in de slotfase dichterbij kwam, kon Dalfsen de overwinning makkelijk en overtuigend binnenhalen.

Trainster Monique Tijsterman wilde na de verrassing niet spreken van een stunt. “Zeker na zondag wisten we dat we konden als we met dezelfde inzet zouden spelen.” De ploeg was in Amsterdam geen moment in gevaar. “Behalve dan dat we op 1-0 achterstand kwamen. In de tweede helft zakten wij wel iets in, daar moeten we aan werken. Hoe het kan dat we nu opeens winnen? Ik weet het niet, we staan er op het juiste moment. We moeten zorgen dat we deze focus de komende tijd vasthouden.”

Scores Dalfsen: Nele Antonissen 11, Quinty van der Horst 4, Roos van Leeuwen 4, Dominique Koppe 3, Nyala Krullaars 3, Tessa Hilbrands 3, Jill Kooij 2, Nienke de Wild 2, Lisa Bosch.

In de halve finale speelt Dalfsen thuis tegen Handbal Venlo dat de Limburgse derby, na verlenging, won tegen V&L: 25-22 (19-19 na 60 minuten). Een stevig potje handbal, zo vermelden de statistieken. 24 keer moest het koppel Stobbe en Klompers een straf uitdelen: zeven keer geel, 17 keer een tijdstraf waarvan twee resulterend in een rode kaart voor Annika Noordink en Milou Janssen van V&L. 

Dalfsen en Handbal Venlo treffen elkaar ook al in de kwartfinale van de play-offs, waarin Dalfsen zondag het eerste duel won met 36-23.

In de tweede halve finale komt in elk geval Quintus terecht. Na verlenging won de ploeg, op bezoek bij VZV, met 22-23 en speelt tegen de winnaar van VOC 2 - SEW. 

De duels worden afgewerkt in de eerste week van april.

Laatste update: 13 maart 2019, 23:51 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct