Nieuws

Dames in de eredivisie sluiten reguliere competitie af

Ploegen maken zich op voor de play-offs en de degradatiestrijd

In de dames eredivisie staan komend weekend ook de laatste wedstrijden uit de reguliere competitie op het programma vooraleer de play-offs of de strijd om de degradatie gaan beginnen. De belangrijkste kaarten zijn al geschud. De zes ploegen die de play-offs om de landstitel gaan spelen zijn al bekend en daarmee ook de vier ploegen die in de degradatiepoule gaan uitkomen.

In de strijd om de play-offs zijn Succes Schoonmaak VOC en MJ Dalfsen  als de nummers 1 en 2 van de competitie vrijgesteld in de eerste play-offronde.

Virto Quintus, Geonis V&L, Cabooter groep Handbal Venlo en Borhave gaan zich opmaken voor de eerste play-off ronde. Wie tegen wie gaat spelen wordt zaterdag beslist. Het gaat er daarbij om wie de vijfde plaats opeist en wie de zesde. Dat gaat tussen Venlo en Borhave. Venlo is al uitgespeeld en staat nu vijfde. Borhave moet daarom zondagmiddag met minimaal drie doelpunten verschil winnen van V&L om nog aanspraak te kunnen maken op de vijfde plaats. In de play-offs speelt nummer 3 (Quintus) tegen nummer 6 en nummer 4 (V&L) tegen de nummer 5. De winnaars plaatsen zich voor de halve finale en gaan spelen tegen VOC en Dalfsen.

Maedilon VZV, Foreholte, Westfriesland SEW, E&O gaan zich na zondag opmaken voor de strijd in de degradatiecompetitie. VZV eindigt als nummer 7, wie als achtste en negende gaan eindigen daarover wordt zaterdagavond beslist. Foreholte en SEW hebben beide 8 punten. Foreholte speelt thuis tegen VZV en SEW moet naar Dalfsen. E&O sluit de rij. De eindrangschikking bepaalt het aantal bonuspunten.

Bij aanvang van de nacompetitie krijgt de nummer 7, VZV 4 bonuspunten, de nummer 8 krijgt drie bonuspunten, de nummer 9 krijgt er twee en de nummer 10, E&O begint de nacompetitie met één punt. De ploeg die als voorlaatste in de nacompetitie eindigt, gaat aan het eind twee promotie/degradatiewedstrijden spelen tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie. De winnaar van die wedstrijd speelt volgend seizoen in de eredivisie. De nummer tien van de eredivisie degradeert na afloop van de nacompetitie naar de eerste divisie.  

Deel dit bericht