Nieuws

Dames Team Nijmegen naar halve finale heren uitgeschakeld

Door Hans Schets - Bij de European University Games in het Portugese Coimbra hebben de dames van Team Nijmegen zich geplaatst voor de halve finale. De heren verloren hun kwartfinalewedstrijd en gaan spelen voor de plaatsen 5 t/m 8.

De mannen beten dinsdagmiddag het spits af tegen de Duitse handballers van de University of Bochum. Bij rust keek Team Nijmegen tegen een nog niet onoverbrugbare 15-11 achterstand aan. Maar in de tweede helft trokken de Duitsers door en zegevierden met 33-24. Zijn gingen daarmee door naar de halve finale.

De heren spelen vandaag om 12:00 uur tegen de University of Belgrade om de plaatsen 5 t/m 8. De winnaar speelt morgen om de plaatsen 5/6 de verliezer om de plaatsen 7/8.

Scores voor Team Nijmegen: Evert Kooijman 8, Joost Venendaal 4, Stef van Lankveld 4, Freek Gielen 3, Jorik Hofs 3, Nick de Kuyper 2.

Dames halve finale

De dames kwamen aan het begin van de avond in actie tegen de Roemeense handbalsters van de University of Pitesti. Bij rust had team Nijmegene een 11-16 voorsprong opgebouwd die ze in de tweede helft verder konden uitbouwen naar de 25-36 overwinning. Daarmee plaatsen de dames van Team Nijmegen zich voor de halve finale waarin ze het vanavond om 18:00 uur gaan opnemen tegen de Duitse Sport University of Cologne. 

Scores kwamen van: Loes Vandewal 13, Lisan van Hulten 6, Floor Liefers 5, Kelly Koolen 5, Demi Smolenaers 3, Becky van Nijf 2, Anna Acampo 1, Maureen Achtereekte 1.

  

Deel dit bericht