Nieuws

Dames VOC en heren Aristos pakken dinsdagavond de winst

Dames VOC en heren Aristos pakken dinsdagavond de winst

De handbalsters van VOC hebben dinsdagavond de wedstrijd tegen DOS vooruit gespeelde in verband met de Europacup wedstrijd van komende weekend tegen het Deense Randers. De vice-kampioen begon sterk tegen DOS dat met een uitgedunde selectie naar Amsterdam was afgereisd. Halverwege de eerste helft had VOC, dat snel handbal speelde, al een ruime 11-5 voorsprong te pakken. Bij rust ging de ploeg van Alex Curescu met een 20-11 voorsprong de kleedkamer in. Tot 31-21 kon de ploeg uit Emmercompascuum nog op afstand blijven volgen maar in het laatste deel van de wedstrijd liep de ploeg uit Amsterdam nog weg naar een 42-26 eindstand.

Achteraf gezien kon Alex Curescu spreken van een makkelijke wedstrijd ter voorbereiding op de twee Europacupwedstrijden. Met de Denen van Randers HK als tegenstander had de coach van VOC echter liever twee of drie wedstrijden gespeeld die close waren geeindigd zodat zijn ploeg met meer weerstand had moeten spelen. “Maar goed, het is zoals het is en we moeten het hier mee doen, aldus Curescu.

Eerste divisie heren
In de eerste divisie wonnen de mannen van Apai Aritsos na een 14-12 ruststand met 37-21 van AHV Achilles. “Van onze kant was het een prima wedstrijd” vertelt trainer coach Serge Ter Horst. “De eerste helft speelden we naar behoren en bood Achilles veel weerstand. Vooral hun linkeropbouwer was een plaag voor ons. Voor rust zagen we al dat Achilles het zwaar had. In de tweede helft hebben we dan ook gelijk gas gegeven. De krachten raakten op bij Achilles en wij begonnen verder uit te lopen naar een eindstand van 37-21”. Debutant Barry Bol had eens sterk debuut met vier doelpunten.

Achilles coach Sander Barents vond het tot 19-23 een normale wedstrijd maar daarna zakte zijn ploeg helemaal in. “Vanaf dat moment ging er echt niks meer goed, zaten beslissingen niet meer mee, maar wat nog belangrijker was, we verliezen ons hoofd en daarmee het verstand om nog fatsoenlijk te handballen. Na zo’n prima eerste helft onbegrijpelijk”.  

Deel dit bericht