Nieuws

Damesselectie van US krimpt flink na aantal ernstige blessures

De damesselectie van US, die uitkomt in de hoofdklasse E, heeft afgelopen zondag gelijk gespeeld  tegen Tornado : 16-16. In een gelijk opgaande wedstrijd (rust 9-9) werden de punten na afloop van deze wedstrijd verdeeld. Het zit de selectie van US Amsterdam echter niet mee dit seizoen. Coach Maurice Feringa: “Na een half jaar revalideren maakt Ines Nijland medio november haar rentree bij de dames. Ines, die de hele zomer hard had gewerkt aan het versterken van haar spieren, scheurde afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Tornado haar achillespees af. Gevreesd moet worden dat ook zij dit jaar niet meer in het veld zal staan.

Zij is niet de enige speelsters die we de afgelopen weken voor een lange periode zijn kwijtgeraakt vanwege een blessure” zo vertelt de coach van de dames selectie van US

“In de wedstrijd tegen KSV maakte Laura van Steen, oud speelsters van Dalfsen, eindelijk  haar debuut, maar haar rentree was helaas van korte duur . Zij is uitgevallen met een zware knieblessure en zal dit seizoen  waarschijnlijk  niet meer spelen. Het zelfde lot lijkt ook voor Jet de Rijcke te gaan gelden. Ook zij is, maar dan in de wedstrijd tegen Zeeburg, uitgevallen met een zware knie blessure. De Rijcke  loopt op dit moment nog op krukken en het is nog niet duidelijk voor hoe lang wij haar zullen moeten gaan missen”.

"Dit is iets wat je niet verwacht als je aan een seizoen begiont" vertelt Feringa. “Drie volwaardige speelsters die voor lange tijd geblesseerd raken er niet meer bij zijn is voor ons vervelend, maar voor de speelsters zelf natuurlijk helemaal, zeker als je ook npg eens net terug bent van een lange blessure. Gelukkig hebben we een volle selectie die deze uitval zelf zal moeten opvangen” 

Deel dit bericht