Nieuws

Dani Baijens geblesseerd terug uit Letland: Luc Steins herstellende

International Dani Baijens is vrijdag geblesseerd teruggekomen met Oranje van het vierlanden toernooi in Letland. De opbouwer van het Duitse SG Flensburg-Handewitt raakte tijdens het toernooi geblesseerd aan zijn knie. Hoe ernstig de blessure is en wat er precies aan de hand is zal in de komende dagen nog nader onderzocht moeten worden.

De 19-jarige Rotterdammer zal in ieder geval op 2 januari niet met Oranje naar Turkije afreizen waar op 4 januari de derde WK-kwalificatiewedstrijd wordt gespeeld. Of hij zich later weer bij de selectie kan voegen zal pas bekend worden naar onderzoek in het ziekenhuis.

Als vervanger heeft bondscoach Erlingur Richardsson opnieuw Robin Jansen van Herpertz Bevo Hc aan de selectie toegevoegd. Jansen was al mee afgereisd naar Letland als vervanger van de geblesseerde Partick Miedema.

Met de blessure van Luc Steins gaat het de goede kant op. De opbouwer van het Franse Trenbley en France was geblesseerd aan zijn enkel maar heeft op de laatste dag van het vierlanden toernooi tegen Estland een helft met Oranje meegespeeld. Uit voorzorg heeft men hem in de tweede helft weer aan de kant gelaten..

Het ziet er echter redelijk goed uit en Steins zelf heeft aangegeven dat hij geen last heeft gehad en het goed aanvoelt. Zoals het er nu uitziet zal hij wel mee afreizen naar Turkije. Hij heeft nog zes dagen om verder te kunnen herstellen.

  

Deel dit bericht