Nieuws

Dani Baijens onmiddellijk overgeheveld naar selectie van Flensburg 1

Opbouwer zegt af voor Oranje U20

Door Hans Schets - Zo had zich het Duitse SG Flensburg Handewitt het begin van het seizoenniet voorgesteld. Op de eerste trainingsdag van de voorbereiding op het nieuwe seizoen moest trainer-coach Maik Machulla bekend maken dat nieuwkomer Goran Sogard Johannessen aan zijn enkel geopereerd moet worden en voor onbepaalde tijd uitvalt.

“Dat is natuurlijk ongelooflijk zuur voor ons, en  Goran is er helemaal kapot van. Hij heeft veel kwaliteiten en had ons meteen verder kunnen helpen. Nu moet ik onze voorbereiding voor een deel gaan omgooien omdat we de belasting in de opbouw anders moeten gaan verdelen”, aldus trainer Machulla. Daar hoort ook bij dat de trainer-coach van Flensburg de Nederlander Dani Baijens tot nader order in zijn Profi-kader opneemt ter vervanging van Johannessen.

De middenopbouwer uit het juniorenteam van Flensburg II had in de zomer verschillende mogelijkheden om te wisselen. Meest recent heeft hij nog in Coburg op proef meegespeeld, maar daar is geen verbintenis uit voortgekomen evenals bij Hüttenberg.

Omdat Baijens nu in het eerste team is opgenomen heeft hij zelfs zijn deelname met Oranje U20 aan een van de twee  European Championship toernooien in Montenegro afgezegd. Daar speelt Oranje U20 voor promotie naar de top 16 van Europa om in 2020 deel te kunnen nemen aan het EK U20.

Deel dit bericht