Nieuws

Dani Baijens scoort tweemaal in CL-duel Flensburg

Twee treffers Dani Baijens in CL-duel Flensburg

Door Frits Feuler - In de Franse competitie heeft Tremblay, de ploeg van Luc Steins, het thuisduel tegen verliezend CL-finalist en huidig koploper Nantes, na een 13-17 achterstand bij rust, verloren met 28-32. Steins kwam bij de Franse ploeg niet voor in de wedstrijdselectie van 16 spelers. Tremblay blijft zesde, met zes punten uit vijf duels. CL-winnaar Montpellier redde het thuis nipt tegen Duinkerken: 25-24. Een vijfde plek na vijf duels (twee verliesbeurten) is het voorlopige resultaat.

In de Champions League kwam Dani Baijens woensdagavond met Flensburg in eigen hal in actie tegen Motor Zaporoshe. Met 31-24 ging de winst naar de Duitse ploeg. Dani Baijens scoorde de beide laatste treffers. Scoren in de hoogste clubcompetitie lukte voorheen alleen Mark Bult toen hij in 2013 met Füchse Berlin present was op de Final4 in Keulen.

Bekijk hier de laatste doelpunten van Dano Baijens.

https://www.facebook.com/HSRijnmond/videos/238661106997854/

Nycke Groot, een van de uitblinkers tijdens de eerste oefeninterland tegen Japan, kwam met Györ, na een weekje zonder clubverplichtingen behoorlijk uit de startblokken in de thuiswedstrijd tegen Vaci. Liefst negen keer plofte de bal van haar hand achter de Vaci-doelvrouwe bij de 41-30 zege. Samen met de ploeg van Danick Snelder, FTC Ferencvaros, gaat Györ na zes duels aan kop.Snelder komt dinsdagavond met haar ploeg thuis in actie tegen Korvex.

In de Deense competitie had kampioen Kopenhagen een goede generale voor het aanstaande debuut in de Champions League. Op bezoek bij EH Aalborg wonnen Bont, Dulfer en Nüsser met 29-37. Tess Wester, met Odense, haalde ook de twee punten op bij Ringkobing: 18-26. Nykobing - met Dione Housheer - en Esbjerg, met Estavana Polman, komen pas later deze week in actie. Housheer krijgt vrijdagavond bezoek van Ajax Kopenhagen, Polman mag maandag naar Silkeborg.

Bij winst van Nykobing trekt de ploeg gelijk met Odense aan kop van de ranglijst, met de volle 14 punten uit 7 duels.

In de tweede Duitse Bundesliga verloor Wilhelmshavener, met Postel, Ten Velde en Josef, uit bij Coburg: 31-35. Bartek Konitz scoorde vijf keer in het gwonnen thuisduel tegen Hüttenberg: 29-28. Jorn Smits, met Emsdetten, kwam dinsdag in actie en verloor thuis met 29-37 van Bayer Dormagen. Smits scoorde vijf keer. Nuno Rebelo, ex-Lions, was niet opgeroepen bij de gastenploeg. 

Deel dit bericht