Nieuws

Danick Snelder: “Ik wil eerst de beelden zien voor ik iets ga zeggen”

Na afloop van de wedstrijd Nederland tegen Hongarije sprak Handbalstartpunt met de twee hoofdrolspeelsters van het het belangrijkste moment in de wedstrijd: de afgekeurde treffer van Lois Abbingh nadat Danick Snelder een sperfout maakte op de verdedigster van Hongarije. Beide speelsters waren zich van geen schuld bewust, al hield Snelder een slag om de arm. “Ik wil eerst de beelden bekijken voor ik er iets over kan zeggen". Abbingh gaf aan niks gezien te hebben wat er zou kunnen zijn gebeurd. Die afgekeurde treffer betekent waarschijnlijk dat Nederland geen groepswinnaar gaat worden.

“Het was een zure situatie. De scheidsrechters beslissen op een verkeerde aanvalssituatie. Maar ik wil het eerst terugzien voor ik daar iets over zeg. Naar in mijn beleving was er niet zo heel veel aan de hand”, aldus Danick Snelder, aanvoerster van Oranje en speelster bij het Hongaarse Ferencvaros.

“We hebben over de hele wedstrijd veel te veel kansen laten liggen en dan maak je het je zelf zo moeilijk.  Want over het grootste deel van de wedstrijd stond de dekking best wel heel behoorlijk. We stonden zoals we het hadden afgesproken. Maar als je zelf je kansen laat liggen dan loop je een beetje tegen de feiten aan en dat was vandaag wel duidelijk ons probleem."

Dat was afgelopen donderdag ook jullie probleem, dat liep niet goed deze twee wedstrijden

"Ja en we hadden voor deze wedstrijd natuurlijk wel gekeken waar de ruimte ligt, we dat misschien verkeerd aangepakt. Maar eigenlijk hadden we donderdag al best wel goede ruimtes gevonden en vandaag ook denk ik. Als je ziet hoeveel kansen we creëren zat daar het probleem niet echt in. Ik denk dat we heel veel gecreëerd hebben en rustig hebben gespeeld. Maar het mocht vandaag niet baten."

Tess Wester was vandaag goed maar hun keepster was vandaag uitstekend en dan te bedenken dat zij tweede keepster is bij Györ..

"Dat zegt denk ik wat over de klasse die bij Györ zit." 

Daar heb je ook al vaak tegen gespeeld maar ook nog nooit van gewonnen

Dat is niet waar. In de competitie hebben we al een keer van ze gewonnen." 

Dat klopt ja.

"Ik kijk er wel weer naar uit. Over tweeëneenhalve week geloof ik spelen we met Ferencvaros weer tegen Györ en dat wordt een soort van kampioenswedstrijd. Dus daar kijk ik ook wel naar uit."

“Wat betreft de toekomst op korte termijn zou ik Wit Rusland niet onderschatten,” vertelt Snelder. “Die hebben ook een leuke ploeg en je moet daar toch wel eerst overheen. Dat is allemaal nog niet gelopen." I

Is de wedstrijd tegen Kosovo er eentje voor het publiek?

"Ja, het moet gewoon gebeuren. Maar wij moeten gewoon gefocust blijven. Het laat ook zien dat  we scherp moeten zijn en dat iedereen fit moet zijn. En dan hopen dat het in december weer beter gaat”.  

Deel dit bericht