Nieuws

Danique Boonkamp derde aanwinst voor Union Halle-Neustadt

Door Frits Feuler– Voor het belangrijke uitduel bij Bad Wildungen, komend weekeinde, heeft het bestuur van SV Union Halle-Neustadt bekend gemaakt de derde versterking in de persoon van Danique Boonkamp binnen te hebben. Boonkamp komt over van SG Kirchhof 09, dat in de tweede Bundesliga speelt.

“Ik volg Danique al sinds mijn tijd bij Rosengarten-Buchholz en ben blij dat ze volgend seizoen in mijn ploeg speelt. Ze heeft een excellente opleiding aan de Nederlandse Handbal Academie doorlopen,” meldt trainster Tanja Logvin. In Kirchhof speelt de van origine linker opbouwspeelster meer op de spelverdelerplek. Met 75 treffers is ze een van de dragende speelsters bij Kirchhof.

De 22-jarige Nederlandse zal de komende weken haar nieuwe club wat intensiever volgen. Immers, voor de ploeg uit Halle staan belangrijke duels op het programma om degradatie af te wenden. Zaterdag op bezoek bij nummer tien, Bad Wildungen. Dan het cruciale thuisduel tegen TV Nellingen in de eigen Erdgas Sportarena. Halle telt vier punten achterstand en een slechter doelsaldo ten opzichte van de veilige twaalfde plek.

Het contract met Boonkamp is onafhankelijk van spelen in de eerste of tweede Bundesliga

Deel dit bericht