Handbalshop
De knal van Loïs….goed voorbeeld doet goed volgen

De knal van Loïs….goed voorbeeld doet goed volgen

04 december 2018, 18:39 uur

Van de Redactie - Waar ging het in de sport en in het handbal vandaag in de meeste gevallen over? De media besteedden ruim aandacht aan het succesvolle optreden van de Oranje-handbalsters die hun tweede – zinderende – groepsduel op het EK in Frankrijk wonnen. Televisiemomenten, juichkreten, felicitaties. Bewondering. Niets dan lof. Alles kwam voorbij. Plots waren ook 'onbekende' journalisten behept met het handbalvirus. En schreven drommen van verslagen en berichten. Iedereen achter Oranje! Zo gaat dat in de sport.

Meer dan eens werd ‘de knal van Loïs’ aangehaald,waarmee de voor Rostov-Don spelende opbouwer twee seconden voor tijd uit een vrije worp de Spaanse verdedigsters met een welgemikt schot in de bovenhoek in tranen dompelde. Lofuitingen in optima forma! Vreugde, uitzinnige fans aan Hollandse kant. Iedereen, ook niet-handballiefhebbers, waren ineens ‘trouwe supporter’ alsof ze al jaren alles van nabij hebben meegemaakt.Dat alles wat vandaag merkbaar.

Zo snel kan succes komen. Zo snel kan succes ook weer verdwijnen. Immers, na dit duel is de route naar het hoogste podium in Parijs – zondagavond 16 december rond de klok van half acht – nog erg lang.

Hét moment van Loís – maar vergeet ook de rest van de ploeg niet - is door onze huisfotograaf Reza in een filmpje leuk nagebootst. Een paar seconden maar.....De knal van de Groningse zal deze week op veel trainingen navolging krijgen. Wedden?

Trainers, die hun spelers met een bal achter een muurtje zetten. "Schieten!" Vier of vijf verdedigers daar weer achter. "Beter blokken!" Een keeper die denkt dat de bal in die hoek komt maar verrast wordt in de andere hoek. "Had je de bal niet gezien?"

En in de komende wedstrijden zal het niet veel anders worden. Iedereen wil Loïs zijn.

Kortom: de trainingen nodigen deze week iedereen uit om dat ene momentje ‘Loïs’ te zijn. Zo maar, tijdens een schotoefening. Of een trainingspartijtje. Of, voor de echte ‘Strebers’ nog even na de training….

Er is een nadeel: er zijn geen televisiecamera’s, geen fotografen, geen 3900 toeschouwers in de zaal. De mediabelangstelling is dus nihil.

Of wacht: laten we afspreken dat wij, als redactie van Handbalstartpunt.nl deze filmpjes of foto’s van de training of wedstrijd graag willen ontvangen. De leukste of geinigste inzendingen publiceren op onze website en Facebookpagina.

Bekijk ook onze Facebookpagina Handbalstartpunt.nl

Insturen kan naar: redactie@handbalstartpunt.nl

Wij, als redactie, zeggen: DOEN!

Laatste update: 04 december 2018, 20:05 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct