Nieuws

De vier beste BENE-League ploegen gaan strijden voor de schaal

De rookwolken van de BENE-League final4 zijn nog maar nauwelijks verdreven of de volgende route naar een nieuwe prijs staat op het punt van beginnen Dit weekend beginnen de vier beste ploegen uit de BENE-league aan de Nederlandse titelrace. Deze vier ploegen hebben ook nog aan de hand van hun eindklassering  in de BENE-League 4, 3, 2 of 1 bonus punt meegekregen.

OCI-LIONS (4), FIQAS Aalsmeer (3), Herpetz Bevo Hc (2) en Kras Volendam (1)  gaan de komende zes weken de strijd met elkaar voor de een plek in de finale om de landtitel. De nummers één en twee van deze play-off competitie gaan dan aan het eind van de race in een Best of Three spelen om de landtitel. Als het wedstrijd verloop net zo zal verlopen als in de BENE-League is gebeurt kunnen we een spannende en boeiende strijd verwachten

Dit weekend staan de eerste twee wedstrijden op het programma. Titelverdediger LIONS, vorige week verliezend finalist van de BENE-League, begint met een uitwedstrijd bij Aalsmeer dat zijn laatste wedstrijd van de BENE-League winnend heeft kunnen afstuiten en daarmee vorige week op de derde plaats eindigde. Beide ploegen hoefde deze week niet in actie te komen in de kwartfinale van de beker. Hun wedstrijden zijn verstoven naar volgende week. Daarmee kregen beide ploegen wat meer tijd om te herstellen van een zwaar weekend. De wedstrijd in de Bloemhof begint om 19:15 uur.

De verliezend finalist van afgelopen seizoen Volendam begint ook met een uitwedstrijd. tegen Bevo in Panningen. Beide ploegen wisten zich niet voor de BENE-League Final4 te plaatsten. en hadden derhalve vorige week een vrij weekend. Bevo daarentegen moest donderdagavond aantreden in de kwartfinale van de beker en wist pas na verlenging Hurry Up in een fysiek zware wedstrijd van zich af te schudden. Een wedstrijd die zaterdagavond misschien nog wel in de benen zal zitten. Wat dat betreft  komt Volendam uitgerust aan de start. de wedstrijd in Panningen begint om 19:00 uur.

Het programma en de uitskagen en standen vindt u hier

Belgie

Ook in België beginnen de vier beste BENE-League ploegen hun race naar de landstitel. Ook hier meteen een kraker op het programma tussen de winnaar van de BENE-league Achilles Bocholt, tevens ook de titelverdediger van de Belgische landttel, en Initia Hasselt dat voor het tweede jaar op rij genoegen moest nemen met de vierde plaats in de Final4

In de tweede wedstrijd strijden Sporting Nelo en HC Visé BM om de eerste punten. Beide wedstrijden beginnen om 20:15 uur.  

  

Deel dit bericht