Nieuws

Deense competitie en Champions League

Door Frits Feuler– Tess Wester omzeilde in het derde duel in de Champions League een lastige horde bij het Noorse Larvik: 25-33 winst. Zij zag, voor 1440 toeschouwers, haar ploegmaat Hjolund acht keer scoren.

Kopenhagen en Rostov-Don maakten er in de Deense hoofdstad, voor 1300 fans, een stevig potje van. Halverwege waren de ploegen nog in evenwicht: 13-13. Debbie Bont scoorde na de thee meteen de 14-13. Vervolgens beukte Bont Ana Sen tegen de vlakte. Die is wel wat gewend, schudt even met haar hoofd en gaat verder met dat waar ze goed in is: doelpunten maken. Dulfer onderschept een bal en stoomt op naar de 15-16. Rondom haar treffer incasseert ze nog twee tijdstraffen die haar ploeg met niet al te veel problemen opzadelt.

Bij 16-17 verdwijnt Lois Abbingh achter de bank voor verzorging. Is het kramp of iets met haar rechterknie? Vijf minuten later is ze weer op het parket, dus valt het waarschijnlijk allemaal mee, echter alleen in de defensie.

18-19 is het kleinst gemeten verschil na drie kwartier. Bont scoort tien minuten voor affluiten nog een hoopvolle 19-21 maar dan is de Russische raket door een moegestreden Kopenhagen niet meer te houden: 21-27.

Vyakhireva (9) werd Russisch topscoorster, Abbingh trof tweemaal. Bij de thuisploeg deed Bont vier en Dulfer twee keer van zich spreken. Nüsser kwam niet binnen de lijnen.

Kelly Dulfer (21) n een verdedigende actie tegen Rostov-Don

In competitieverband houdt Odense met het maximale van 18 punten uit negen duels op de eerste plaats. Nykobing, met Dione Housheer, verloor vorige week van Esbjerg – nu tweede met 16 uit 9 - en komt nu drie streepjes tekort op Tess Wester c.s. Kopenhagen duikelt staat als vijfde, met 12 uit 9, achter Herning. Knippenborg en Smits staan met ‘hun’ Holstebro op positie acht, met 8 uit 9.

Bij de mannen in de hoogste Deense divisie is Kay Smits met Holstebro, na de uitnederlaag bij Aalborg (27-31) naar de vijfde plek gezakt met 11 uit 9. Smits scoorde tweemaal in dat duel.

Dinsdag ontvangt Kopenhagen Silkeborg en reist Holstebro naar Randers. Een dag later krijgt Esbjerg bezoek van Aarhus en mogen Tess Wester en Dione Housheer elkaar voor de afworp begroeten voor hun onderlinge duel.

Keepster Claudia Rompen speelde met SonderjyskE thuis tegen ongeslagen koploper Horsens gelijk: 21-21. “We hebben onwijs hard gewerkt om als team een punt te kunnen pakken tegen de koploper,” meldt ze aan Handbalstartpunt. “Door allerlei blessures hebben we een hele wedstrijd met ongeveer acht mensen moeten spelen. Uiteindelijk heeft ons dat licht opgebroken waardoor we onze voorsprong verloren die bij rust 14-11 was. Daarnaast maakten we te weinig gebruik van de tijdstraffen die de tegenpartij incasseerde. In de laatste 15 seconden scoren we alsnog de gelijkmaker. Een lastige pot, maar uiteindelijk blij met één punt. Zelf heb ik de tweede helft gespeeld maar mis na mijn blessure nog wedstrijdritme. Maar ik ben heel blij dat ik weer op doel kan staan!”

Horsens blijft aan kop met 9 uit 5. Rompen en haar ploeg blijven op plek vier, met 6 uit 5.

Deel dit bericht