Deense titel voor Bont, Dulfer en Schoenaker

Geen Deense titel op het Palmares van Pearl van der Wissel

Vorig jaar ging het mis met Kopenhagen Handball in de best of three om de landstitel. Na de gewonnen eerste wedstrijd verloor men de tweede en derde wedstrijd en werd Nykøbing F Håndboldklub de verrassende kampioen. Dit jaar liet de ploeg van trainer coach Claus Mogenson (oud speler van Sittardia), met de Nederlandse speelsters Debbie Bont, Myrthe Schoenaker en Kelly Dulfer zich geen tweede keer verrassen.

Na twee wedstrijden tegen Odense Handball. met Pearl van der Wissel,  stond het 1-1 en moest de beslissing vallen in de derde wedstrijd. het werd een moeilijke bevalling voor Kopenhagen dat Odense bijna de gehele eerste helft op voorsprong zag staan maar nog net voor rust de marge in haar voor deel wist om te buigen van 8-11 (23’) ging het via Kelly Dulfer, Mia Rej tweemaal en Debbie Bont naar 12-11 bij rust.

Trainer Claus Mogensen

In de tweede helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd maar opnieuw was het Odense dat het voortouw de achterstand meteen omboog naar een voorspong en in 36 minuten op een 14-16 voorspong kwam te staan. Nu was het weer Kopenhagen met vier dolepunten op rij Debbie Bont Maria Lykegaard, Myrthe Schoenaker en Stine Knudsen op een twee punten voorspong kwam 18-16.

Het bleef bijzonder spannend als Odense opnieuw de achterstand weet weg te werken ronde vijftoigste minuut op een 20-21 en 21-22 voorspong weet te komen met nog negen minuten op de klok staat het dan weer 22-22 en lijkt het erop aan te komen wie de strekse zenuwen heeft: 23-22, 23-23, 24-23 en dan is het Odense dat de fout maakt : Een schot van Mette Tranborg wortd gestopt en vervolgens verliest men dertig seconden later ook nog eens de bal waarna Mia Rej de 25-23 scoort met nog iets meer dan twee en halve minuut op de klok.

Die voorspong laat Kopenhagen zich niet meer uit handen nemen en pakt uiteindelijk met 26-25 voor het eerst de Deense titel.

Voor Pearl van der Wissel, die al op 15-jarige leeftijd de selectie van het Nederlands team behoorde, betekend deze nederlaag dat ze na nationale titels in Nederland (Hellas), Frankrijk (Toulon St-Cyr var) en Duitsland (Thüringer HC) te hebben gewonnen geen Deense titel op haar palmares kan bijschrijven. De geboren Leidse stopt na dit seizoen definitief met handballen.

Voor Bont, Dulfer en Schoenaker betekend deze overwinning dat ze na hun Nederlandse titels hun eerste Buitenlandse titel mogen bijschrijven. Myrthe Schoenaker verlaat Kopenhagen met een goed gevoel en verhuist naar het Duitse Vfl Oldenburg.

Larissa Nusser komt volgend seizoen Kopenhagen Handball versterken. Tess Wester verhuis naar Odense Handball