Handbalshop
Delaila Amega vertrekt naar TuS Metzinger

Delaila Amega vertrekt naar TuS Metzinger

17 mei 2016, 00:00 uur

Met Delaila Amega komt een vierde Nederlandse handbalsters naar het Duitse  TuS Meztzinger, afgelopen weekend vice-kampioen van Duitsland geworden achter de zes-voudige kampioen Thuringer Hc.

De 19-jarige Amega afkomstig uit het Noord Hollandse Heerhogowaard verruild het Westlandse Vitro Quintus, waar ze twee jaar heeft gespeeld, voor de Eerste Bundesliga. Daarvoor speelde de opbouwster bij Westfriesland SEW. Ze heeft een contract voor drie seizoen getekend bij de Pink Ladys en wordt ze  ondermeer ploeggenoot van Jasmina Jankovic die haar contract bij de Tussies met twee jaar tot 2018 heeft verlengt.

Jankovic maakt na haar kruisbandoperatie onlangs tegen Berlin voor het eerts weer haar rentree op het veld bij een zeven meter. De international will alles in het werk stellen om een plek te veroveren in de Olympische selectie voor Rio. Om zich te bewijzen krijgt ze een kans in de voorlaatste EK kwalificatiewedstrijd uit tegen Bulgarije  die op 1 juni gespeeld gaat worden

Naast Jankovic wordt Amega ook ploeggenoot van hoekspeelsters Kelly Vollebregt die ook van Quintus afkomstig is en cirkelspeelster Celine Michielsen. Beide spoeelsters hebben hun eerste seizoen er op zitten bij Metzinger.  

Laatste update: 17 mei 2016, 12:20 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct