Nieuws

Denemarken bij thuis-EK zonder Nielsen

Denemarken bij thuis-EK zonder Nielsen

Van de Redactie – De Deense nationale vrouwenploeg moet bij het komende EK in eigen land opnieuw een speelster missen. Nadat Sarah Iversen bekend maakte vanwege een zwangerschap er niet bij te zijn, kwam vandaag via Instagram hetzelfde bericht van de 30-jarige Stine Bodholt Nielsen, uitkomend voor het Franse Nantes Loire Atlantique.

“Een speelster met ervaring, ze past goed in de ploeg, ook menselijk,” aldus bondscoach Jesper Jensen voor de camera van TV 2 Sport. “Defensief sterk, ze kan de aanvallers ‘goed lezen’ en is op positie 3 aan de binnenkant enorm belangrijk.”

Dus blijft Kathrine Heindahl voorlopig als enige cirkelspeelster over uit de selectie van het WK 2019. Jensen, tevens clubcoach bij Team Esbjerg, heeft enkele invallers op die positie op het oog. “We denken aan Rikke Iversehn, die met Sara Hold bij Odense om haar plek strijdt. En ook Marie Lykkegaard van Kopenhagen, die na een zware blessure weer op de weg terug is.”

Het EK in Noorwegen en Denemarken vindt plaats van 3 tot en met 20 december. Nederland is bij het EK – speelstad Trondheim – ingedeeld in een groep met Servië, Kroatië en Hongarije. De finale is op 20 december in Oslo.


 

 

Deel dit bericht