Nieuws

Derde ronde CL, opnieuw puntverlies Györ, makkie voor Odense

Van de Redactie – De derde speelronde in de DELO EHF Champions League bij de vrouwen eindigde zondag met het duel tussen Brest Bretagne en titelverdediger Györ. Beide teams deelden de punten: 25-25. Bijna gelijktijdig had Odense, met drie Nederlandse speelsters tussen de lijnen, vrij makkelijk de klus in eigen huis geklaard tegenBuducnost: 30-21. Goed voor de derde zege op rij. Loïs Abbingh scoorde tweemaal, Nycke Groot een keer. Tess Wester produceerde negen stops, goed voor een percentage van 37%.

Een dag eerder twee historische resultaten: CSKA Moskou behield de ongeslagen reeks in groep B (5 uit 3), evenveel als Brest Bretagne maar een minder dan Odense. Györ incasseerde in drie wedstrijden twee gelijke spelen. In Frankrijk werkte de Hongaarse ploeg in de slotfase een achterstand van vijf punten weg.

In dezelfde groep de eerste zege voor BVB Dortmund ooit: op bezoek bij Podravka werd de 25-26 zege met gejuich begroet. Kelly Dulfer (3), Merel Freriks (2), Inger Smits (5) en Kelly Vollebregt (1) zorgden voor een resem Nederlandse treffers. Tessa van Zijl scoorde niet. Keepster Yara ten Holte – zij vervangt nog steeds de geblesseerde Rinka Duijndam – pakte op een cruciaal moment een strafworp.

Nora Mork

Het Noorse Vipers Kristiansand nam de punten mee uit Bietigheim: 29-33. De Duitse ploeg blijft na drie duels op 0, de Noorsen staan met 4 uit 2 op plek 2, gelijk met Bucuresti. Opvallend bij Kristiansand waren de negen treffers van Nora Mørk die na haar overstap van een jaartje Bucuresti op tijd in vorm lijkt te komen voor het EK, eind dit jaar.

Vanwege de corona-maatregelen gingen de duels tussen FTC Ferenvaros - Metz, Krim Mercator - Esbjerg en Bucuresti - Rostov niet door.

Deel dit bericht