Nieuws

Derde seizoen Borhave in de eredivisie

Derde seizoen Borhave in de eredivisie

Jeugdopleiding hoog in het vaandel

Door Borhave – Zaterdagavond start de vrouwenploeg van Borhave voor het derde seizoen in de eredivisie. Tegenstander in sporthal ’t Wooldrik is SEW uit Wognum.  

Borhave is komt met een sterk verjongde ploeg aan de start. “Om dit meer structuur te geven hebben we een Jeugdplan opgesteld dat door Rabo Centraal Twente geadopteerd is,” aldus penningmeester Marcel Varenhorst. “Met Louis Degen als jeugd trainingscoördinator hebben we een zeer ervaren trainer die het uitvoeren van het jeugdplan in goede banen leidt. Louis was eerder trainer van onze damesselectie.”

Borhave nu dus voor het derde seizoen in de hoogste klasse. Tijd dus voor een volgende stap in de ontwikkeling van de club tot een Twents handbalinstituut. ”De ontwikkeling van de club richting eredivisie was in hoofdzaak gebaseerd op spelers uit de eigen jeugd. Ook nu lopen er voldoende potentiele eerste teamspelers (jongens en meisjes) rond in de diverse jeugdteams. Omwille van talentontwikkeling en doorstroming van deze jeugd naar de hogere niveaus werkt Borhave aan een meer gestructureerde en kwalitatief betere jeugdopleiding. Wij hebben hierbij steun gevonden bij Rabobank Centraal Twente.”

Het Rabobank Jeugdplan voorziet in het opleiden van jeugdspelers volgens vooraf geplande doelstellingen en methodes. Een zeer ervaren handbaltrainer is aangesteld om de trainingen coördinatie vorm te geven en kwam uit bij Louis Degen, de trainer die de Bornse damesselectie definitief vormde voor de laatste stap richting eredivisie.

Op deze manier willen Borhave en Rabobank Centraal Twente tophandbal in Twente promoten en de jeugd uit Twente een nieuwe sportieve uitdaging bieden.

Deel dit bericht