Nieuws

Derde Supercup voor vrouwen Quintus

Heulse ploeg revancheert zich voor verloren bekerfinale

Van de Redactie - De handbalsters van Quintus hebben voor de derde keer (na 2006 en 2007) de Supercup gewonnen. In dit nog prille handbalseizoen de eerste prijs die er te vergeven is. Tien jaar geleden was het al weer dat de ploeg uit Kwintsheul een prijs pakte met het winnen van de nationale beker. De ploeg van coach René Zwinkels nam nu revanche voor de verloren bekerfinale van vorig seizoen. Toen leidde de ploeg uit Kwintsheul bij rust nog met 20-17 maar werd vervolgens met 36-31 geklopt. Nu kwam de ultieme revanche. Het Amsterdamse VOC werd in Houten met 30-20 verslagen.     

De latere winnaar begon voortreffelijk aan het duel en leidde na dertig minuten met 16-8. Bij de opponent was duidelijk zichtbaar dat een aantal jonge speelsters een zwaar WK achter de rug had. Quintus had daar geen boodschap aan en hield die veilige marge op de bordjes tot de uiteindelijke 30-20.

OTTO Work Force/VOC speelde met Cajune Almez, Marit Hubert, Lieke van der Linden, Nikita van der Vliet 3, Eva van Diepen, Britt van der Baan, Zola Amsen 2, Bo van Wetering 3, Rachel de Haze, Lindsey Schrekker, Kim Lunter 1, Zoè Sprengers 3, Lynn Molenaar 7, Laura Zeldenthuis 1, Kirsten Theron, Noa van der Heijden.

Voor HV Quintus speelden Esther de Vos, Kim van Vliet, Susan de Bakker 2, Cynthia Devilee-Grift 6, Amy Oostveen4, Daisy Hage 4, Angelique van Duijvenbode, Lisanne Zwinkels 4, Anouk Zwinkels, Iris van Aalst, Lisa Warmerdam 6, Elles Zwinkels, Lois Strik 3, Esmee Martens, Jill van der Zeijden 1, Paulien Barendrecht.                           

Deel dit bericht