Nieuws

Dione Housheer naar Deense Nykøbing F. Håndboldklub

Dat ze uiteindelijk naar Denemarken zou gaan verhuizen dat had ze in de laatst week al wel laten doorschemeren maar haar mond zal flink op slot als je vroeg naar welke club ze zou overstappen. Ook op het moment dat ze nog voor de bekend making wordt geconfronteerd met de naam van de club waar ze uiteindelijk naar toe gaat hield ze haar lippen stijf op elkaar en zei ze alleen “het zou kunnen”.

Maandag kwam het verlossende antwoord dan uiteindelijk uit Denemarken. Het 18-jarige grote talent, de linkshandige rechter opbouwster Dione Housheer uit het Gelderse Ulft verhuist -komend seizoen van VOC Amsterdam naar het Deense Nykøbing F. Håndboldklub, de kampioen van afgelopen seizoen, maar afgelopen zaterdag na de nederlaag tegen Kopenhagen Handball niet geplaatst voor de halve finale om de landtitel.

In haar nog jonge leven heeft Housheer in Nederland al een aantal clubs achter haar naam staan. Nadat ze is begonnen bij UGHV in haar woonplaats verhuisde ze via AAC 1899 uit Arnhem en Fortissimo uit Cothen twee jaar geleden naar VOC Amsterdam. Met VOC pakte ze zondagmiddag haar tweede landstitel en over elf dagen speelt ze nog de bekerfinale.

Ze speelde inmiddels 45 wedstrijden voor de diverse Jong Oranje selecties. Daarnaast heeft ze ter voorbereiding op het Senioren WK van afgelopen december ook haar debuut gemaakt in de Oranje A selectie in de uitzwaaiwedstrijd tegen Italië in Eindhoven. Vanwege een blessure bij Carris Rozemalen voorafgaande aan het WK werd ze de eerste week als reserve meegenomen naar het WK in Duitsland. Uiteindelijk hoefde coach Helle Thomsen geen beroep op haar te doen.

Na de 18-jarige Larissa Nusser is Housheer het tweede grote talent dat al op jonge leeftijd baar Denemarken verhuist, Nusser tekende eerder al een drie jarig contract bij de vicekampioen van afgelopen seizoen bij Kopenhagen Handball.  

Komende zomer speelen beide handbalsters met Oranje U9 het WK in Hongarije.  

Deel dit bericht