Nieuws

Dione Housheer overrompeld met keuze bondscoach Thomsen

Het is de week van de pas 18-jarige Dione Housheer. Afgelopen week Nederlands kampioen geworden met VOC Amsterdam voor de tweede keer op rij waarbij ze met 11 doelpunten een groot aandeel had in de overwinning. Een ophanden zijnde transfer naar Denemarken en als kers op de taart  is ze voor het eerste door Helle Thomes definitief geselecteerd voor de Nationale A-ploeg voor de laatste twee EK kwalificatiewedstrijden tegen wit Rusland en Kosovo.

“Het landskampioenschap winnen in twee wedstrijden was natuurlijk top, zo vertelt een overgelukkige Housheer. Tweemaal met ruime cijfers winnen van Dalfsen voelt echt heerlijk maar ook een terechte landskampioen als je het mij vraag”.

En dan was daar als klap op de vuurpijl afgelopen maandag de selectie voor het nationaal team. “Dat kwam voor mij als een hele grote verrassing. Ik wist echt niet wat is las toen ik mezelf tussen die  elf namen zag staan die al definitief geselecteerd zijn voor de laatste twee kwalificatiewedstrijen. Ik was compleet overrompeld. Maar ik vind het natuurlijk super vet en vindt het echt een hele gave ervaring dat ik hier bij mag zijn” zo vertelt Housheer

Afgelopen november heeft ze al heel even heeft mogen proeven hoe het is om voor 6500 toeschouwers te debuteren in Oranje. Dat het een koele kikker is liet ze ook meteen zien toen ze een zevenmeter mocht nemen en deze feilloos omzette in een doelpunt.

Maar de linker opbouwster is nog niet klaar in Nederland. Komende donderdag staat de bekerfinale tegen Quintus in Almere op het programma. Daarnaast is ze ook genomineerd voor speelster van het jaar. Daarbij komt de tegenstand van haar  ploeggenoot Rachel de Haze en Larissa Nusser van Dalfsen. Afscheid nemen met nog twee prijzen zou het plaatje helemaal compleet maken.  

Onderstaand de aanleiding tot en de zevenmeter van Dione Housheer:

Haar eerste interland doelpunt in beeld gebracht door FOTOREZA

Deel dit bericht