Nieuws

Dione Housheer wint Deense beker met Nykøbing

Dione Housheer wint Deense beker met Nykøbing

Van de Redactie– De Santander Cup, de Deense beker, is bij de vrouwen gewonnen door Nykøbing, de ploeg van Dione Housheer. In de finale werd met 28-26 gewonnen van Odense, met keepster Tess Wester. Housheer scoorde vier keer.

Esbjerg, met Estavana Polman, won de ‘kleine’ finale door een 32-26 zege op Randers HK.

De vier ploegen troffer elkaar dit weekeinde in de Final4. In de eerste halve finale won Nykøbing met 37-18 van Randers. In de tweede wedstrijd was Odense met 27-25 te sterk voor de ploeg van Polman. Esbjerg had halverwege nog een voorsprong: 18-11.

Woensdag gaat Housheer met haar ploeg in de competitie verder met een uitduel bij EH Aalborg, de hekkensluiter. Nykøbing bezet met 21 punten uit 14 duels plek 3. Diezelfde avond is Esbjerg, de nummer 4, op bezoek bij Herning-Ikast, nummer 5. Beide ploegen behaalden 20 uit 14. Donderdag ontvangt Kopenhagen – met Dulfer, Bont en Nüsser en 22 uit 14 – ongeslagen koploper Odense (28 uit 14) in de eigen arena.

Komend weekeinde starten Esbjerg en Nykøbing in de groepsfase van de EHF Cup. Nykøbing bezoekt het Roemeense Craiova dat enkele weken geleden BVD Dortmund, de ploeg van trainer Gino Smits, uitschakelde. Esbjerg ontvangt zondag in eigen hal Magura Cisnadiei uit Roemenië.

Bietigheim, met Visser, Malestein, Rozemalen en Van der Heijden), krijgt zaterdag in eigen hal bezoek van verliezend bekerfinalist in Noorwegen Storhamar. Metzingen (Hagerty, Amega, Van de Polder en Vollebregt) gaat zondag richting Zweden voor het duel met Sävehof.

De Europese wedstrijden zijn via livestream te volgen op http://www.ehftv.com

Deel dit bericht