HandbalshopBENE-League FINAL4Mizuno 2017
Dionne Visser verlengt contract bij SG 09 Kirchhof

Dionne Visser verlengt contract bij SG 09 Kirchhof

09 januari 2018, 21:45 uur
“Ik weet dat ik wat bijzonders voor Kirchhof ben”
 
Door Frits Feuler – De thuisclubfans van SG 09 Kirchhof – op slechts vier kilometer van Melsungen - zijn in volle euforie en hebben dolle pret na de 33-25 zege op FSG Waiblingen-Korb, de andere promovendus. Op de aansluitende persconferentie meldt trainer Christian Denk een bijzondere gebeurtenis waar de fans van de thuisploeg opnieuw enkele vreugdekreten slaken. Dionne Visser, publiekslieveling, gaat komende zomer aan haar derde seizoen bij Sportgemeinschaft 1909 Kirchhof beginnen. In 2016 vertrok ze bij Aalsmeer richting Duitsland. 
 
“Met die contractverlenging zetten we een duidelijke stap richting toekomst,” vertelt Denk verheugd. Vanaf de eerste minuten van haar overgang naar Kirchhof voelt de Nederlandse cirkelspeelster zich happy. “Bijzonder voor mij om voor Kirchhof te spelen. Maar ik weet ook dat ik wat bijzonders voor Kirchhof ben!” Dionne Visser heeft gelijk. Gelijktijdig hebben twee andere steunpilaren van de ploeg, Diana Sabljak en Frederikke Siggaard, ook hun contract voortijdig verlengd.
“Meteen is het ook duidelijk voor de concurrenten dat er bij onze club de komende maanden geen spelers te halen zijn,” haalt Denk opgelucht adem. “We kunnen onze spelsystemen verfijnen, de kern blijft immers nagenoeg hetzelfde.”
 
Complimenten dus voor Denk voor Visser. “Haar manier van handballen is indrukwekkend. Ze neemt niet alleen haar ploeg mee op sleeptouw maar heeft ook invloed op de clubfans. Ik zeg dat Dionne ‘van handbal bezeten’ is. Zo’n type heeft mijn ploeg nodig!”
Dionne Visser zegt zoals het is: “De samenwerking met mijn trainer is leuk, zijn video-analyses en wedstrijdvoorbereidingen zijn klasse! De trainingen zijn geraffineerd!”
 
In de voorbije twee jaar heeft de blondine heel vlijtig getraind en zich verder kunnen ontwikkelen. Ten eerste is haar verdedigingswerk duidelijk beter geworden, hetgeen vooral te maken heeft met haar gedisciplineerde manier lichaam en fitheid op een absoluut topniveau te brengen en te houden. “Ik weet dat Dionne haar huiswerk goed doet en traint bovendien erg veel!”
 
Een pluspunt verder is de gezonde concurrentie met Kim Mai. “Mijn cirkelspeelsters begrijpen elkaar, respecteren en accepteren elkaar en peppen elkaar voortdurend op.” Nu is het zaak om in de tweede Bundesliga die plek in de middenmoot vast te houden.
 
Dionne Visser heeft een groot vertrouwen in haar trainer maar ook in haar teamgenoten. Ze is een en al Kirchhof, 100%. Ze behoort tot het korps van jeugdtrainers van handbalkampen tijdens de schoolvakanties. Ze is trainster van de B- en C-jeugd en een soort vlaggenschip als speelster. Noem het maar een voorbeeld voor de jeugd van haar club.
 
Sportief en menselijk past Dionne Visser bij groen-wit. De 21-jarige combineert handballen met een job. De behoeften van elke speelster zijn afgestemd op het individu en zijn zeer divers. Dionne werkt deeltijds op kantoor bij hoofdsponsor Individual Cosmetics in Spangenberg. Ook hier zijn chef en collega’s het roerend met elkaar eens: Dionne is wat bijzonders! 
 
“Ik houd van handbal, ik bedank iedere keer weer onze trouwe supporters, vooral bij mijn peetouders. Iedereen verwent mij en mijn ploeg! De Stadssporthal is onze tweede woonkamer, daar spelen we dus erg graag!”
Laatste update: 10 januari 2018, 09:23 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Dionne Visser verlengt contract bij SG 09 Kirchhof